National Geographic звільнив штатних авторів

National Geographic звільнив штатних авторів

18:47,
29 Червня 2023
1912

National Geographic звільнив штатних авторів

18:47,
29 Червня 2023
1912
National Geographic звільнив штатних авторів
National Geographic звільнив штатних авторів
Журнал продовжуватиме виходити.

Знаковий американський журнал National Geographic, який понад сто років веде хроніку світу природи, звільняє авторів, які працювали в редакції на повний робочий день. Про це повідомило CNN, посилаючись на працівників, які залишають компанію.

Першим про звільнення у вівторок у твітері написав Майкл Грешко.

«Сьогодні мій останній день у National Geographic. Журнал розлучається зі своїми письменниками, включаючи мене», — повідомив він.

Опісля прессекретар National Geographic заявив CNN, що коментувати нічого.

«Можливо, те, що ви бачите, — це від співробітників, які раніше зазнали впливу і тепер досягли останнього тижня в компанії», — повідомив прессекретар.

Проте в середу про звільнення в соцмережах повідомили й інші автори видання.

«Щойно приїхав мій новий National Geographic, який містить мою 16-ту й останню статтю. Natgeo звільняє всіх своїх письменників-співробітників», — написав у твітері Крейг Велч.

«Це був епічний пробіг, @natgeo. Нам з колегами неймовірно пощастило бути останнім класом письменників-персоналу», — написала Ніна Строхлік.

Ці твіти змусили редакцію таки відреагувати.

National Geographic, який мав понад 1,7 мільйона підписників наприкінці 2022 року, продовжить публікувати щомісячні випуски, повідомив прессекретар журналу CNN у середу.

«Кадрові зміни не вплинуть на плани компанії щодо продовження публікацій щомісячника, а радше дозволять більшу гнучкість у розповіді різних історій і охопленні аудиторії там, де вона є, на багатьох наших платформах», — ідеться в заяві прессекретаря National Geographic Кріса Альберта.

CNN також зазначає, що звільнення в журналі відбуваються на тлі аналогічних процесів у материнській компанії Walt Disney Co., яка цьогоріч скоротила тисячі співробітників у своїх підрозділах.

Нагадаємо, з 1 червня американський щотижневий журнал Time почав викладати у безкоштовному доступі на сайті весь контент, скасували платний доступ і до його архівних матеріалів.

Фото: i.natgeofe.com

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду