Мала академія наук України запустила освітню платформу, яка пропонує ненудні знання

Мала академія наук України запустила освітню платформу, яка пропонує ненудні знання

08:02,
8 Листопада 2022
1896

Мала академія наук України запустила освітню платформу, яка пропонує ненудні знання

08:02,
8 Листопада 2022
1896
Мала академія наук України запустила освітню платформу, яка пропонує ненудні знання
Мала академія наук України запустила освітню платформу, яка пропонує ненудні знання
Ресурс буде корисним школярам, освітянам і усім, хто цікавиться наукою.

Мала академія наук України створила МАНплатформу — інтерактивний проєкт про науку. Про це «MediaSapiens» повідомила комунікаційниця МАН Лєда Саражина. «Проєкт розповідає доказово, просто та інтерактивно водночас. Школярам ресурс допоможе поглибити знання, освітянам — урізноманітнити уроки чи домашні завдання, усім охочим — дізнатися нове й цікаве», - розповіла вона.

Ресурс охоплює різні напрями: комп’ютерні й технічні науки, мовознавство, математику, історію, філософію, фольклористику, економіку, екологію та інші. Серед форматів, що їх використовує платформа, — статті, інтерв’ю, тести, відео.

За словами Лєди Саражиної, проєкт стартував у березні. «Запуск було екстрено пришвидшено заради нашої авдиторії, що була змушена евакуюватися в різні куточки світу через повномасштабну агресію Росії», - зазначила вона.

МАНплатформа дозволяє гейміфікувати та зробити інтерактивним навчальний процес у дистанційному, змішаному чи очному форматах. Платформа складається з 5 розділів: «МАНмедіа», «Видавництво», «Подкасти», «Онлайн-курси» та «Відео».

Відеопроєкти МАНплатформи із науково-популярним контентом можна демонструвати під час онлайн- чи офлайн-уроків, а також виносити на самостійне опрацювання як домашнє завдання. На платформі вже доступні:

«Що ти знаєш про...? Історія регіонів України» — це серія роликів на історичну тематику, що розповідають цікавинки про регіони України: від Закарпаття до Слобожанщини й від Криму до Сіверщини. Кожен ролик містить оповідь про визначну людину, яка родом із того чи іншого регіону, а ще про місцеву споруду та важливу подію, яка там трапилася.

«#CVIDOMI_надихати: 10 історій успішних жінок» — відеопроєкт Малої академії наук України спільно з UNFPA, ГО «ЕдКемп Україна», за підтримки Швеції. У серії відео 10 жінок розповідають про власний професійний шлях і руйнують гендерні стереотипи кожна у своїй сфері. Мотиваційні ролики допоможуть зрозуміти особливості різних професій без жодних упереджень.

«Збірник відеозавдань із природничих дисциплін. Фізика» — добірка відео з відтворенням парадоксів і нестандартних експериментів із фізики. В основу покладені завдання Всеукраїнського інтернет-турніру з природничих дисциплін «Відкрита природнича демонстрація».

«Збірник відеозавдань із природничих дисциплін. Хімія» — добірка з демонстрацією захопливих хімічних експериментів. В основу покладені завдання Всеукраїнського інтернет-турніру з природничих дисциплін «Відкрита природнича демонстрація».

«Наукток: спитай у науковця» — проєкт, у якому вчені та митці відповідають на нагальні, подекуди банальні й мемні запитання про свою сферу. І все це — експертно, доказово та фахово водночас.

«Сер(Е)альність: серіали та філософія» — відеопроєкт від Малої академії наук України, який розглядає філософські теми крізь призму кіно та серіалів.

«WOW-математика: як захоплювати дітей на уроках» — проєкт, у якому експерти діляться корисними інструментами, як-от головоломками, іграми та квестами, а ще розповідають, як надихати учнів до навчання, бути для них менторами та друзями.

«Дистанційне зондування Землі: практикум» — серія відеоінструкцій із ДЗЗ для учнів 8+ класів і вчителів. Вони навчать досліджувати світ навколо, використовуючи дані дистанційного зондування Землі з відкритих сервісів EO Browser, Google Earth PRO, Google My Maps і ArcGIS Online.

«Майстер-класи з Музеєм науки» — добірка майстер-класів для дітей. За допомогою проєкту діти навчаться створювати маракаси, екофрендлі-ялинки, кінетичний пісок, мінівулкани й не тільки.

Раніше «MediaSapiens» розповідав про чотири медійні наукові проєкти, які допомагають під час війни.

Фото: platform.man.gov.ua

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду