ms.detector.media
Юлія Поліковська
24.03.2023 11:05
Для вступників підготували покрокову інструкцію для реєстрації на НМТ-2023
Для вступників підготували покрокову інструкцію для реєстрації на НМТ-2023
Реєстрація на національний мультипредметний тест стартує 3 квітня.

Реєстрація для участі в цьогорічному національному мультипредметному тесті для вступників відкриється 3 квітня, вона триватиме до 3 травня. Про це повідомили в Українському центрі оцінювання якості освіти.

Для проходження реєстрації необхідно буде спершу створити персональний онлайн-кабінет вступника за допомогою спеціалнього сервісу на сайті УЦОЯО, який почне діяти 3 квітня.

У персональному онлайн-кабінеті вступникам необхідно буде:

Для реєстрації на НМТ-2023 потрібні копії таких документів:

Також можуть знадобитися копії:

В УЦОЯО уточнили, що кожна копія документа, яку потенційний учасник НМТ буде завантажувати у персональний кабінет, повинна бути сканованою або сфотографованою копією його оригіналу у вигляді окремого файла у форматі .png або .jpg розміром не більше 1 Мб. Зображення повинно бути чітким та повнорозмірним, без обрізань сторін документа, а текст на зображенні має бути розбірливим і вільно читатися.

Під час реєстрації вступники матимуть змогу обрати предмет додаткового блоку.

«Навчальні предмети, які увійшли до основного блоку НМТ — українська мова та математика – будуть автоматично зазначені в сервісі реєстрації, тож вступникові потрібно буде вибрати із запропонованого переліку лише один із предметів другого блоку НМТ», — пояснили в УЦОЯО.

Також в особистому кабінеті можна буде обрати населений пункт в Україні або за кордоном, де перебуватиме учень в дні проведення НМТ.

Після надсилання інформації на обробку, у разі помилки, до 7 травня в персональному кабінеті можна буде внести зміни щодо:

Підтвердженням факту реєстрації для участі в НМТ є Сертифікат. Цей документ вступник зможе сформувати у своєму персональному кабінеті, коли регіональний центр підтвердить реєстрацію вступника для участі в НМТ. Ця функція стане доступною не пізніше ніж через сім календарних днів із дня надсилання інформації на обробку.

Додамо, для вступників вже доступні демонстраційні версії з англійської мови, фізики, української мови, математики та історії України.

Фото: testportal.gov.ua

ms.detector.media