Заборона куріння у громадських місцях зменшує число хвороб: дослідження

00:00,
30 Жовтня 2012
470

Заборона куріння у громадських місцях зменшує число хвороб: дослідження

00:00,
30 Жовтня 2012
470
Заборона куріння у громадських місцях зменшує число хвороб: дослідження
Законодавство, яке обмежує куріння, допомагає зменшити число госпіталізацій і смертей, пов’язаних із серцево-судинними і респіраторними захворюваннями. 

Про це йдеться у праці вчених із США, яка була опублікована в журналі Американської кардіологічної асоціації Circulation.

Експерти дослідили 45 робіт, що розглядають 33 закони про заборону куріння в громадських місцях, прийнятих як на державному, так і на локальному рівнях.  

У поле зору вчених потрапили такі країни як США, Німеччина, Уругвай і Нова Зеландія.

Спеціалісти з’ясували, що повна заборона куріння була пов'язана зі швидким 15% зменшенням госпіталізацій з інфарктами, також на 16% скоротилося число госпіталізацій з інсультами.

Окрім того, жорстке законодавство призвело до зменшення на 24% госпіталізацій з причини респіраторних захворювань, враховуючи астму та хронічну обструктивну хворобу легенів.

За словами авторів дослідження, найбільш жорсткі закони забороняють куріння на робочих місцях, у ресторанах і барах.

«Професіонали в галузі охорони здоров'я та політики повинні зрозуміти, що наявність винятків і лазівок у законодавстві, наприклад, особливі правила для казино, піддає велику кількість людей ризику опинитися на лікарняному ліжку. Ці госпіталізації – це реальна ціна відмови від підписання законодавства, яке обмежує куріння», – цитуються в повідомленні асоціації слова провідного дослідника Слентона Гленца (Stanton Glantz), який очолює Центр досліджень у галузі контролю поширення тютюну Каліфорнійського університету в Сан-Франциско.

За словами вченого, жорстке законодавство означає негайне зменшення проблем зі здоров'ям, викликаних вторинним тютюновим димом, і у тих людей, хто не курить, але змушений дихати тютюновим димом в громадських місцях.

Джерело: Newsday

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
stuffistumbledupon
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду