Антитютюнова медіакампанія обійшлася бюджету США в $54 млн

00:00,
10 Вересня 2013
611

Антитютюнова медіакампанія обійшлася бюджету США в $54 млн

00:00,
10 Вересня 2013
611
Антитютюнова медіакампанія обійшлася бюджету США в $54 млн
Вона тривала три місяці і мотивувала 1,6 млн американців кинути курити.

Однак лише 100 тис. з них вдалося розпрощатися зі шкідливою звичкою назавжди, решта з часом знову повернулися до куріння. Про це йдеться у науковому дослідженні щодо ефективності кампанії «Поради від колишніх курців» (Tips from Former Smokers), опублікованому в медичному журналі The Lancet.

Під час дослідження було опитано 3051 курців. Три чверті з них бачили щонайменше одне рекламне оголошення в межах кампанії. Відсоток людей, які спробували кинути курити після запуску «Порад від колишніх курців», зріс з 31,4% до 34,8%. Якщо перевести це у кількісний показник, отримаємо на 1,6 млн більше людей, що намагалися кинути курити.

Також опитали 2200 некурців щодо того, чи радили вони припинити курити своїм рідним і друзям. Якщо до старту кампанії такі поради давало 2,6% людей, то опісля – 5,6% або на 4,5 млн. більше.    

Крім того, кількість дзвінків на гарячу лінію допомоги курцям, які хочуть кинути курити, подвоїлася і склала – 200 тис., а її сайт відвідало на 500 тис. користувачів більше, ніж зазвичай.

Нагадаємо, перша кампанія «Поради від колишніх курців» тривала з березня до червня 2012 року. На телебаченні, радіо, у пресі, в інтернеті та на зовнішніх носіях колишні курці розповідали про свою нинішню інвалідність, напряму пов’язану з курінням, і закликали людей не повторювати їхніх помилок та вчасно кинути курити.      

«Це дослідження доводить силу і реальну ефективність медіакампаній. Вони здатні зменшувати поширеність куріння і рятувати життя. Також вони є вигідними у фінансовому аспекті, оскільки допомагають суттєво скоротити видатки з державного бюджету на лікування наслідків куріння, які складають $96 млрд щороку», – коментують результати дослідження в організації  Tobacco free kids.

І додають, що кампанія «Поради від колишніх курців» є перемогою і з точки зору протидії маркетинговим стратегіям тютюнової індустрії, яка щороку витрачає на просування і популяризацію куріння $8,8 млрд. Маючи скромний бюджет, який складає лиш 0,7% (!) від бюджету тютюнників, вдалося ефективно протидіяти їхнім заходам і схилити велику кількість людей до відмови від сигарет.  

Кампанію ініціював і провів Центр з контролю і профілактики захворювань США (Centers for Disease Control and Prevention, CDC). За його даними,  у США курить близько 44 млн. дорослих. З них 440 тис. щороку передчасно помирають від наслідків куріння.

Нагадуємо, за даними ВООЗ, протягом 2010-2012 років 69 країн провели антитютюнові кампанії у національних ЗМІ.

Джерело: tobaccofreekids.org, bloomberg.com

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
philly.com
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду