Американські конгресмени надіслали запити Apple та ще 33-м компаніям щодо політики конфіденційності

00:00,
26 Березня 2012
879

Американські конгресмени надіслали запити Apple та ще 33-м компаніям щодо політики конфіденційності

00:00,
26 Березня 2012
879
Американські конгресмени надіслали запити Apple та ще 33-м компаніям щодо політики конфіденційності
Конгрес США занепокоєний питанням захисту приватної інформації користувачів продукції Apple.  Щоб з’ясувати технології збору даних, конгресмени надіслали листи 33-м розробникам додатків для iOS, в тому числі Facebook, Twitter,  Foursquare.

Керівнику Apple Тіму Куку (Tim Cook) лист був надісланий ще в середині березня – з проханням направити офіційного представника Apple у Вашингтон. Представник мав  проінформувати Конгрес, наскільки ефективно Apple захищає особисту інформацію користувачів мобільних приладів.

Але після цього у конгресменів виникли нові питання, вже до розробників додатків для мобільної операційної системи  Apple iOS, щодо їх методів збору інформації про користувачів. Члени парламенту А. Ваксмен (A. Waxman) та Дж.Батерфілд (G. K. Butterfield) надіслали листи у компанії, в тому числі Twitter, Facebook, Foursquare, Path, Instagram.

У листах конгресмени запитують, яку саме інформацію збирають програми для мобільних пристроїв і наскільки користувачі інформовані про це. Всі програми, які потрапили в список, відносяться до «соціальних», тобто схожі за принципом до соціальних мереж, де користувачі діляться інформацією з друзями. 

У листі 9 питань (до деяких є уточнюючі питання). Зокрема: «Скільки разів була завантажена програма?», «Чи були зміни у політиці конфіденційності у лютому 2012?», «Чи має програма доступ до телефонних книг користувача?», «Чи передавала програма інформацію про користувача (наприклад, e-mail, фотогалерею, логін Wi-Fi)?» та інші. Відповісти компанії мають до 12-го квітня.

Американці вже не раз позивалися до суду через неправомірні, на їх погляд, дії розробників програм для мобільних. У березні був зроблений позов у суд штату Техас. 13  користувачів звинуватили 18 компаній,  в тому числі Facebook, Apple, Twitter and Yelp, в тому, що ті крадуть їх контакти, історії пошукових запитів і смс-переписку

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
iphones.ru
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду