Apple оприлюднила статистику співпраці із урядами

00:00,
6 Листопада 2013
1039

Apple оприлюднила статистику співпраці із урядами

00:00,
6 Листопада 2013
1039
Apple оприлюднила статистику співпраці із урядами
У звіті представлені дані за першу половину 2013 року, що стосуються запитів та відповідей на них як для американських, так і іноземних служб. Компанія вказує, що значну частину інформації про американські запити не змогла розкрити через урядові заборони. 

Огляд звіту зробив ресурс TechCrunch. Повністю звіт, оприлюднений 5 листопада, можна переглянути тут.

З аналізу звіту видно, наскільки обмежуючим є законодавство США щодо оприлюднення подібної інформації, вказує TechCrunch. Так, компанія змогла оприлюднити точні цифри по іноземних запитах, проте дані щодо запитів від американських служб проілюстровані приблизними цифрами, що наближаються до тисяч.

Раніше цього року дані про запити від спецслужб оприлюднили зокрема у Microsoft, таку інформацію надала Facebook, дані «про прозорість» опублікувала також адміністрація Twitter. Корпорація Apple також представляла  попередній звіт.

Усі звіти були оприлюднені після того, як світова спільнота отримала доступ до інформації про цифрове стеження, здійснюване Агентством національної безпеки США за громадянами різних країн, включно з американцями.  Дані про PRISM, глобальну систему стеження американського уряду за користувачами інтернету і стільникового зв’язку, оприлюднив екс-співробітник ЦРУ і АНБ Едвард Сноуден (Edward Snowden). Серія статей вийшла у британському виданні Guardian, американських  - Washington Post та New York Times.

Звіт охоплює першу половину 2013 року – від 1 січня до 30 червня.

«Цей звіт надає статистику із запитів щодо клієнтських акаунтів та окремих пристроїв. Ми подаємо усю інформацію, на легальне поширення якої маємо право. Apple продовжуватиме відстоювати необхідність більшої прозорості щодо отримуваних запитів. На даний момент уряд США не дозволяє Apple розкривати, хіба що у широкій шкалі, кількість наказів, що мають відношення до національної безпеки, кількість акаунтів, яких ці накази стосувалися, і чи було розкрито контент, наприклад, електронних листів», - йдеться у поясненні до звіту.

У Apple повідомляють про 719 запитів отриманих від іноземних служб, кількість американських запитів коливаються в межах від однієї до двох тисяч. Ці запити охоплюють 769 різних акаунтів по світу та від двох до трьох тисяч у Штатах. Apple задовольнила 225 запитів по акантах іноземних служб та від 0 до однієї тисячі – від американських, йдеться у звіті.

Запити по акаунтах.

«На відміну від інших компаній, що отримують запити від урядових служб щодо даних споживачів, Apple не займається збором інформації. Внаслідок цього, більшість запитів, що ми отримуємо від правоохоронних органів, стосуються загублених чи викрадених пристроїв і реєструються як запити про пристрої», - йдеться у звіті.

Apple отримала 12 442 запитів, що стосуються 36 464 пристороїв, та надала «деякі» дані по 9 250 пристроям.

Запити по пристроях.

Компанія підкреслює, що підтримує захист даних користувачів: «Ми захищаємо особисту переписку шляхом кодування у iMessage та FaceTime. Ми не зберігаємо даних щодо місцезнаходження, пошуків на картах тощо».

Окрім запитів по пристроях, у Apple надали інформацію по запитах про акаунти на сервісах iTunes, iCloud чи Game Center. У цьому випадку йдеться про песональні дані акаунту користувача та його використання онлайн-сервісу. Запити у цій категорії стосувалися ідентифікаційної інформації користувачів, електронної пошти, фотографій та іншого контенту, що зберігається оналйн.

В обох категоріях відсутні дані про запити від українських служб.

У Apple обіцяють наприкінці року оприлюднили другий звіт.

Графіки: techcrunch.com

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
macobserver.com
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду