Вісім інтернет-гігантів закликають Обаму реформувати спецслужби

00:00,
9 Грудня 2013
1013

Вісім інтернет-гігантів закликають Обаму реформувати спецслужби

00:00,
9 Грудня 2013
1013
Вісім інтернет-гігантів закликають Обаму реформувати спецслужби
Вісім найбільших інтернет-компаній об’єдналися у групу Реформування урядового нагляду (Reform Government Surveillance) задля обмеження діяльності АНБ.

Союз утворили Google, Apple, Facebook, Twitter, AOL, Microsoft, LinkedIn та Yahoo, повідомляє Telegraph. Компанії звернулися до президента США Барака Обами та членів Конгресу із відкритим листом, в якому закликають реформувати спецслужби зокрема обмежити їх у зборі інформації користувачів, забезпечити право громадян на приватність та створити механізми нагляду за діяльністю спецслужб.  

У рамках кампаніє створено відповідний сайт  reformgovernmentsurveillance.com.

Таким чином, компанії намагаються дистанціюватися від підозр у співпраці із Агентством національної безпеки, чий колишній співробітник Едвард Сноуден надав громадськості свідчення, що Агентство збирало дані про користувачів з центрів даних зокрема Yahoo та Google.

«Нещодавні звіти про діяльність урядового нагляду порушити довіру наших користувачів, і настав час для уряду США відновити її», - заявила гендиректор Yahoo Марісса Майер (Marissa Mayer).

«Ми розуміємо, що уряд зобов’язаний захищати своїх громадян. Але оприлюднення, що з’явилися цього літа, вказують на негайну необхідність реформувати діяльність урядового нагляду по всьому світу», - йдеться у відкритому листі.

Як повідомляв MediaSapiens, минулого тижня Обама виступив із ініціативою здійснення певних реформ у АНБ. 

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
blogs.vancouversun.com
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду