Штучний інтелект показав, якою він уявляє Україну після 2030 року (ВІДЕО)

Штучний інтелект показав, якою він уявляє Україну після 2030 року (ВІДЕО)

11:46,
23 Грудня 2023
34345

Штучний інтелект показав, якою він уявляє Україну після 2030 року (ВІДЕО)

11:46,
23 Грудня 2023
34345
Штучний інтелект показав, якою він уявляє Україну після 2030 року (ВІДЕО)
Штучний інтелект показав, якою він уявляє Україну після 2030 року (ВІДЕО)
Серед сюжетів, які запропонував штучний інтелект, — швидкісні потяги, доставка вантажів дронами, електротранспорт, електричні вітряки, розвиток протезування тощо.

Інженери компанії GlobalLogic напередодні новорічних свят запитали у штучного інтелекту, як він уявляє Україну майбутнього. Нейромережа згенерувала низку кадрів технологічно розвиненої країни 2030 року, розповіла пресслужба GlobalLogic.

Серед сюжетів, які запропонував штучний інтелект, — швидкісні потяги, доставка вантажів дронами, електротранспорт та електричні вітряки. На деяких з кадрів кияни можуть впізнати міст на Троєщину з потягом метро, а харків’яни — нові квартали з хмарочосами біля Держпрому. У Львові розвивається протезування: суперлюди з біонічними протезами будуть звичною частиною нашого майбутнього.

Окрім цього, ШІ-технологія зобразила втілення великої Мрії, спільної для всіх українців. 

Більш ніж тисяча інженерів GlobalLogic також взяли участь в опитуванні про те, чи зможе штучний інтелект замінити людей у робочих задачах. За його результатами, більшість з опитаних фахівців (67%) переконані, що ШІ не замінить людей у роботі. Кожен десятий також вважає, що в майбутньому штучний інтелект може взяти на себе побутові обов'язки, як-от контроль за будинком та електричними пристроями, керування автомобілем і навіть трафіком у містах.

На думку айтівців, прорив у майбутньому відбудеться у хмарних обчисленнях, машинному навчанні та великих даних. Найбільші інновації будуть впроваджені у військових технологіях, промисловому виробництві внаслідок автоматизації, будівельній та медичній галузі, а також зеленій енергетиці. 

Компанія GlobalLogic є частиної глобальної IT-компанії з головним офісом у Кремнієвій долині Hitachi, яка об'єднує майже 30 000 інженерів у 21 країні світу.

В Україні GlobalLogic входить до трійки найбільших IT-компаній. Понад 6500 українських інженерів компанії створюють цифрові продукти у сферах медицини, автомобільної промисловості, телекому, будівництва, медіа, фінансів, напівпровідників тощо.

Нагадаємо, нещодавно короткометражний фільм «Привид Різдва» киянина Михайла Пеньєвського про Різдво в Україні під час війни, створений за допомогою технології штучного інтелекту, посів третє місце на конкурсі 2023 AI Holiday Film Competition

Раніше на Міжнародному форумі культурної дипломатії в Лондоні 4 грудня під час панелі «Культурна дипломатія в епоху передових технологій» продемонстрували відео, у якому британський драматург Вільям Шекспір та українська письменниця Леся Українка грають в асоціації під час спілкування в Zoom.

Фото, згенероване штучним інтелектом, надала GlobalLogic

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Андрей
22:25 / 23.12.2023
по-моєму в www.google.com должен скоро ми появиться
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду