ms.detector.media
Валерія Буняк
23.12.2023 11:46
Штучний інтелект показав, якою він уявляє Україну після 2030 року (ВІДЕО)
Штучний інтелект показав, якою він уявляє Україну після 2030 року (ВІДЕО)
Серед сюжетів, які запропонував штучний інтелект, — швидкісні потяги, доставка вантажів дронами, електротранспорт, електричні вітряки, розвиток протезування тощо.

Інженери компанії GlobalLogic напередодні новорічних свят запитали у штучного інтелекту, як він уявляє Україну майбутнього. Нейромережа згенерувала низку кадрів технологічно розвиненої країни 2030 року, розповіла пресслужба GlobalLogic.

Серед сюжетів, які запропонував штучний інтелект, — швидкісні потяги, доставка вантажів дронами, електротранспорт та електричні вітряки. На деяких з кадрів кияни можуть впізнати міст на Троєщину з потягом метро, а харків’яни — нові квартали з хмарочосами біля Держпрому. У Львові розвивається протезування: суперлюди з біонічними протезами будуть звичною частиною нашого майбутнього.

Окрім цього, ШІ-технологія зобразила втілення великої Мрії, спільної для всіх українців. 

Більш ніж тисяча інженерів GlobalLogic також взяли участь в опитуванні про те, чи зможе штучний інтелект замінити людей у робочих задачах. За його результатами, більшість з опитаних фахівців (67%) переконані, що ШІ не замінить людей у роботі. Кожен десятий також вважає, що в майбутньому штучний інтелект може взяти на себе побутові обов'язки, як-от контроль за будинком та електричними пристроями, керування автомобілем і навіть трафіком у містах.

На думку айтівців, прорив у майбутньому відбудеться у хмарних обчисленнях, машинному навчанні та великих даних. Найбільші інновації будуть впроваджені у військових технологіях, промисловому виробництві внаслідок автоматизації, будівельній та медичній галузі, а також зеленій енергетиці. 

Компанія GlobalLogic є частиної глобальної IT-компанії з головним офісом у Кремнієвій долині Hitachi, яка об'єднує майже 30 000 інженерів у 21 країні світу.

В Україні GlobalLogic входить до трійки найбільших IT-компаній. Понад 6500 українських інженерів компанії створюють цифрові продукти у сферах медицини, автомобільної промисловості, телекому, будівництва, медіа, фінансів, напівпровідників тощо.

Нагадаємо, нещодавно короткометражний фільм «Привид Різдва» киянина Михайла Пеньєвського про Різдво в Україні під час війни, створений за допомогою технології штучного інтелекту, посів третє місце на конкурсі 2023 AI Holiday Film Competition

Раніше на Міжнародному форумі культурної дипломатії в Лондоні 4 грудня під час панелі «Культурна дипломатія в епоху передових технологій» продемонстрували відео, у якому британський драматург Вільям Шекспір та українська письменниця Леся Українка грають в асоціації під час спілкування в Zoom.

Фото, згенероване штучним інтелектом, надала GlobalLogic

ms.detector.media