Volia покращила якість 61 українського фільму за допомогою ШІ

Volia покращила якість 61 українського фільму за допомогою ШІ

17:47,
11 Вересня 2023
1570

Volia покращила якість 61 українського фільму за допомогою ШІ

17:47,
11 Вересня 2023
1570
Volia покращила якість 61 українського фільму за допомогою ШІ
Volia покращила якість 61 українського фільму за допомогою ШІ
Класику українського кіно представили у Full HD якості.

Компанія Volia за допомогою технології штучного інтелекту осучаснила 61 український фільм, випущений у період з 1954 по 2013 рік. Проєкт оператор онлайн-кінотеатрів та платного телебачення приурочив до Дня українського кінематографу, який відзначається 9 вересня, повідомили у пресслужбі компанії.

Тепер глядачі можуть переглянути у Full HD якості на сучасних пристроях такі відомі українські стрічки, як «Пропала грамота» (1972), «Білий птах з чорною ознакою» (1971), «Захар Беркут» (1971), «Лісова пісня. Мавка» (1980) та інші.

«Ми використовуємо найсучасніші технології, щоб надавати клієнтам найкращі продукти. В цьому проєкті штучний інтелект опрацював 97 годин українських фільмів з 1954 по 2013 рік виробництва. Окрім того, за останні роки компанія Volia вклала в український дубляж понад 10 млн гривень. Це наш внесок у розвиток кінематографу», — прокоментувала керівниця медіадепартаменту компанії Volia Анастасія Риженко.

«Неможливо створювати новий якісний контент, не вивчивши історію вітчизняного кіномистецтва. І дуже символічно, що саме на День українського кіно, 9 вересня, завдяки нашим партнерам з компанії Volia, ми змогли надати можливість українським глядачам переглянути класику у найвищій якості», — додав заступник генерального директора Національної кіностудії художніх фільмів імені Олександра Довженка Сергій Горбік.

Українські кінострічки у високій якості можна переглянути на платформі Volia TV зі смартфонів, планшетів, ноутбуків і Smart TV.

Окрім Volia TV, фільми будуть доступні на власних телеканалах компанії Сіne+, які транслюються у багатьох мережах країни.

Нагадаємо, раніше телеканал СТБ замінив обличчя російського актора Прохора Дубравіна в українському серіалі «Останній лист коханого» за допомогою дипфейк-технології на українця Дмитра Саранскова. Коли це стало відомо, телеканал вирішив відкласти показ серіалу.

Фото: Volia

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду