На Netflix вийшов серіал, присвячений Іграм нескорених

На Netflix вийшов серіал, присвячений Іграм нескорених

11:20,
4 Вересня 2023
1839

На Netflix вийшов серіал, присвячений Іграм нескорених

11:20,
4 Вересня 2023
1839
На Netflix вийшов серіал, присвячений Іграм нескорених
На Netflix вийшов серіал, присвячений Іграм нескорених
Документальний серіал розповідає про паралімпійців, колишніх військовослужбовців, які змогли трансформуватися після важких травм.

На Netflix вийшов серіал «Серце нескорених», присвячений Іграм нескорених — паралімпійським змаганням для військовослужбовців та ветеранів, які заснував у 2014 році принц Гаррі.

«З перших Ігор нескорених у 2014 році ми знали, що кожен учасник матиме свій внесок у мозаїку рішучості і стійкості. Цей серіал дасть людям з усього світу вікно в зворушливі і живі історії конкурентів на шляху до Нідерландів наступного року», — прокоментував проєкт герцог Сассекський.

П’ятисерійний документальний фільм розповідає про учасників цих змагань, серед яких є й українські військові: Юлія «Тайра» Паєвська та її донька Анна-Софія Пузанова.

У серії, героїнею якої стала Тайра, принц Гаррі обговорює з учасниками посттравматичний синдром і вплив війни на психічне здоров’я.

Загалом «Серце нескорених» переносить глядачів за лаштунки, надаючи можливість побачити зблизька спортсменів, які тренуються та готуються до Ігор. Документальний фільм не лише зосереджується на їхній фізичній підготовці, а й заглиблюється в їхні особисті подорожі зцілення і трансформації. Він демонструє, як сила спорту може допомогти оздоровити тіло і дух.

До створення серіалу залучена команда режисера Орландо фон Ейнсіделя та продюсера Джоанни Натасегари. Принц Гаррі став виконавчим продюсером серіалу, а фінансує його заснований ним «Фонд нескорених».

Уточнимо, Україну на Invictus Games 2023 представлятимуть 25 ветеранів і військовослужбовців, які змагатимуться у дев’яти видах спорту: стрільба з луку, легка атлетика, велосипедний спорт, паверліфтинг, веслування на тренажерах, волейбол сидячи, плавання, настільний теніс, баскетбол на візках. Команда уже прибула до німецького Дюссельдорфа, де 9 вересня розпочнуться змагання.

Додамо, Юлія Паєвська (Тайра) — відома волонтерка й парамедикиня, яка з початку війни допомагала військовим та мирним жителям на Донбасі, а перед цим — брала участь у Революції Гідності. 16 березня 2022 року Юлія Паєвська потрапила в полон до російських окупантів. Її звільнили з полону 17 червня того ж року.

У березні 2023 року Паєвська стала лауреаткою Міжнародної премії «Найхоробріша жінка світу» — International Women of Courage Award — від Держдепартаменту США.

Зараз Юлія Паєвська очолює робочу групу при Міністерстві оборони з медичних питань.

Нагадаємо, раніше на стримінговій платформі Netflix вийшов український фільм режисера Ахтема Сеітаблаєва «Мирний-21» про луганський прикордонний загін, бійців якого сепаратисти та російські спецслужби на початку 2014 року марно намагалися змусити зрадити свою країну.

Фото: Netflix

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду