MyHeritage запустив сайт OldNews, що надає доступ до історичних газет

MyHeritage запустив сайт OldNews, що надає доступ до історичних газет

08:17,
7 Березня 2024
911

MyHeritage запустив сайт OldNews, що надає доступ до історичних газет

08:17,
7 Березня 2024
911
MyHeritage запустив сайт OldNews, що надає доступ до історичних газет
MyHeritage запустив сайт OldNews, що надає доступ до історичних газет
В електронному репозитарії представлені газети 11 мовами, перелік розширюватиметься.

Компанія MyHeritage запустила сайт OldNews.com, що надає доступ до тисячі історичних видань, переважно з 1800-х і 1900-х років — від великих міжнародних до газет невеликих міст. Його пошукова система дає змогу швидко знайти інформацію про людину чи подію, повідомило видання Tech Crunch.

Наразі OldNews містить видання зі США, Канади, Великої Британії, Австрії, Нідерландів та Австралії. Сайт доступний 11 мовами: англійською, французькою, німецькою, голландською, данською, норвезькою, шведською, фінською, італійською, іспанською та португальською. Надалі MyHeritage щомісяця додаватиме нові газети.

Сайт дає змогу шукати й переглядати новини, оголошення про народження дітей і реєстрації шлюбів, некрологи, публікації зі сфери спорту й культури тощо з історичних газет.

«Наша команда об’їхала весь світ, співпрацюючи з бібліотеками й архівами. Після оцифрування ми застосували до друкованих матеріалів наше нове запатентоване оптичне розпізнавання символів і процес моделювання мови на основі ШІ. Ми отримали точну, найкращу у своєму виді текстову базу даних ексклюзивно для OldNews, де можна здійснювати пошук за іменами, датами, місцями та ключовими словами», — сказав директор із контенту MyHeritage Міко Клелланд.

Під час пошуку сайт показує користувачам збільшене мініатюрне зображення статей, потім можна переглянути повну статтю, роздрукувати документ або завантажити його на свій пристрій.

MyHeritage планує випустити додаткові функції для перегляду в найближчі місяці, наприклад, можливість зберігати газетні вирізки й ділитися ними.

«Цей випуск — лише початок. У нас є неймовірний набір додаткового контенту й функцій, а також амбітні плани зробити OldNews.com онлайн-репозиторієм номер один серед міжнародних історичних видань за межами англомовного світу», — зазначив керівник та засновник MyHeritage Гілад Джафет.

Підписка на OldNews коштує 99 доларів на рік, також доступна семиденна безплатна пробна версія.

Нагадаємо, дослідники Українського наукового інституту Гарвардського університету створили сайт, де розміщені онлайн-ресурси з оригінальними дослідженнями з історії України. Проєкт отримав назву «Фонтес: джерела відкритого доступу з історії України».

Фото: OldNews / Tech Crunch

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду