На «Громадському радіо» стартує програма, присвячена запобіганню дискримінації

На «Громадському радіо» стартує програма, присвячена запобіганню дискримінації

19:00,
10 Травня 2023
1786

На «Громадському радіо» стартує програма, присвячена запобіганню дискримінації

19:00,
10 Травня 2023
1786
На «Громадському радіо» стартує програма, присвячена запобіганню дискримінації
На «Громадському радіо» стартує програма, присвячена запобіганню дискримінації
Регіональні радіостанції закликають долучитися до важливої суспільної дискусії.

У червні на «Громадському радіо» та в етері кількох регіональних радіостанцій стартує «Програма #5488», у межах якої висвітлюватимуть різноманітні форми дискримінації прав у суспільстві. Про це сьогодні, 10 травня, під час пресконференції команди проєкту повідомив автор ідеї, шеф-редактор Євген Лесной.

Назва проєкту невипадкова: саме такий номер має законопроєкт, зареєстрований у Верховній Раді, спрямований на зміни адміністративної та кримінальної відповідальності за різні форми дискримінації.

За словами шеф-редактора, радіопрограма має дві мети: сприяти розгляду законопроєкту та навчально-просвітницьку, адже в суспільстві часто немає розуміння, чому та чи інша група осіб вимагає забезпечення їхніх прав.

У межах проєкту планують створити 20 програм тривалістю до 15 хвилин, кожна з яких буде присвячена певним формам дискримінації, та 20 програм, побудованих на діалогах ведучих і фахівців. Вестимуть етери Марта Мольфар та Яна Дзиґа.

«Мене надзвичайно порадувало рішення Українського культурного фонду підтримати таку програму. Наша країна воює з абсолютно нелюдським ворогом, ми усі цінуємо подвиг наших героїв і героїнь, завдяки яким і працюємо зараз. Проте ми знаємо, що війна, на жаль, може відкочувати суспільство до первісних уявлень, і посилюються негативні процеси.

Ми воюємо не лише за наш дім, але й за те, щоб "скрєпний" сусід не мав у ньому жодного голосу і щоб ці "скрєпи" не були живі в нашому суспільстві», — сказала Яна Дзиґа.

Серед анонсованих тем — захист прав дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, що перебувають у державних закладах, права людей з інвалідністю, ейджизм, права ЛГБТКІА, дискримінація за політичними поглядами, мовою.

За словами редакторки програми Олени Холоденко, про дискримінацію потрібно говорити в умовах триваючої війни, щоб підтримувати суспільство.

«Після Революції Гідності багато дискримінаційних моментів загострилося, а ще більше вони стали помітні з 2014 року, а ще більше загострилися з початком великої війни 24 лютого 2022 року. Ми маємо підтримувати і розвивати діалог щодо цих тем», — зазначила вона.

«Програма #5488» виходитиме в етері «Громадського радіо», на «Суспільному», в етері регіональної радіостанції «Західний полюс». Інші регіональні радіостанції зможуть її брати для своїх етерів з платформи Media Change Ukraine. Також програма транслюватиметься на ютуб-каналі ЛеСТБ та онлайн-сторінці проєкту.

Чи сприятиме запровадження сексуальної освіти у школах поширенню толерантних форм поведінки та гендерної рівності, читайте у публікації MediaSapiens «(Не)делікатне питання. Чому сексуальна освіта є запорукою безпеки дитини».

Фото: @LeSTB2022 / YouTube

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду