Prometheus пропонує чотири безплатні курси, щоб допомогти з психологічною адаптацією людям, постраждалим від війни

Prometheus пропонує чотири безплатні курси, щоб допомогти з психологічною адаптацією людям, постраждалим від війни

11:38,
17 Лютого 2023
2606

Prometheus пропонує чотири безплатні курси, щоб допомогти з психологічною адаптацією людям, постраждалим від війни

11:38,
17 Лютого 2023
2606
Prometheus пропонує чотири безплатні курси, щоб допомогти з психологічною адаптацією людям, постраждалим від війни
Prometheus пропонує чотири безплатні курси, щоб допомогти з психологічною адаптацією людям, постраждалим від війни
Усі курси створені за участі психологів-практиків у співпраці з ГО «Ла Страда-Україна‎» та Українським католицьким університетом.

Платформа онлайн-освіти Prometheus за участі психологів-практиків створила чотири курси, які можуть бути корисними людям, які постраждали від війни. Про це пише Platforma.

Наразі безплатний доступ є до таких курсів:

Як протидіяти сексуальному насильству, пов’язаному з війною, та надавати допомогу постраждалим: що має знати кожен та кожна.

Мета цього курсу — сприяти кращому розумінню явища сексуального насильства, пов’язаного з війною, особливостей надання допомоги постраждалим та засад гендерно чутливого спілкування з ними. 

Курс українською мовою. Базується на міжнародних стандартах і поєднує в собі основну теоретичну інформацію та практичні компоненти з питань протидії сексуальному насильству, пов’язаному з війною в Україні. 

Травматичний досвід і ПТСР: інструментарій для психотерапевта

У цьому курсі йдеться про основні психотерапевтичні підходи до роботи з людьми, які зазнали впливу травматичних подій. Зокрема лектори розповідають про доказові методи консультування, що стануть корисними на практиці.

Курс призначений для українських фахівчинь та фахівців у галузі психологічної допомоги, практикуючих психотерапевтів, інших працівників та працівниць галузі психічного здоров’я, які планують працювати з травматичним досвідом клієнтів або прагнуть підвищити свою кваліфікацію в цьому напрямі.

Автори цього курсу застерігають, що це онлайн-навчання може стати теоретичною базою для подальшого вдосконалення психотерапевтичних навичок, але для комплексної психотерапевтичної підготовки необхідні відпрацювання практичних інструментів і професійна сертифікація офлайн.

Як адаптуватися на новому місці? Курс психологічної реінтеграції ВПО

Цей онлайн-курс відповідає на найпоширеніші запитання внутрішньо переміщених осіб (ВПО): 

  • як допомогти адаптуватися до ситуації собі, родині, партнеру, дітям та близьким людям;
  • що зробить нове місце перебування насправді «своїм»;
  • які перші кроки зробити до нової роботи;
  • як знизити внутрішню тривогу та наважитися на нове насичене життя;
  • на яку допомогу громади можна розраховувати.

Навчання буде корисним як безпосередньо внутрішньо переміщеним особам та членам їхніх родин, так і представникам громадських об’єднань, волонтерських, державних та місцевих установ, що співпрацюють із ВПО.

Як протидіяти сексуальному насильству, пов’язаному з війною, та професійно надавати допомогу постраждалим: керівництво для фахівців та фахівчинь

Що таке сексуальне насильство, пов’язане з війною? Якими є стандарти із запобігання та протидії такому насильству? Якими є права постраждалої особи згідно з національним законодавством та міжнародними стандартами? Що таке «Кодекс Мурад»? Як правильно документувати випадки сексуального насильства, пов’язаного з війною? На ці та інші питання курс дає відповіді.

Інформація, викладена у цьому курсі, призначена для представників Національної поліції, прокуратури, судів, системи безоплатної правової допомоги, уповноважених підрозділів місцевих цивільних та військових адміністрацій, органів місцевого самоврядування, загальних та спеціалізованих служб підтримки постраждалих. Також цей курс буде корисний представникам тих гуманітарних та громадських організацій, що залучені до документування сексуального насильства, пов’язаного з війною, та спеціалізуються на наданні допомоги таким постраждалим.

Аналогічний безкоштовний курс для широкого загалу також є на платформі онлайн-освіти Prometheus за цим лінком.

Нагадаємо, раніше «Media Sapiens» повідомляв про те, що освітня платформа Prometheus запрошує на безкоштовний курс «Цифрова безпека журналістів та інших працівників медіа». Також ми писали, що Український кризовий медіацентр разом із Prometheus запустили безкоштовний курс «Дезінформація: види, інструменти та способи захисту».

Фото: Prometheus / Facebook

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду