МОЗ відреагувало на сексистський скандал у Львівському медуніверситеті

МОЗ відреагувало на сексистський скандал у Львівському медуніверситеті

14:30,
22 Червня 2023
3698

МОЗ відреагувало на сексистський скандал у Львівському медуніверситеті

14:30,
22 Червня 2023
3698
МОЗ відреагувало на сексистський скандал у Львівському медуніверситеті
МОЗ відреагувало на сексистський скандал у Львівському медуніверситеті
МОЗ попросило вибачення у студентів, які стали учасниками ганебної ситуації.

Міністерство охорони здоров'я відреагувало на скандал, що виник у Львівському національному медичному університеті імені Данила Галицького, коли під час розподілу в інтернатуру члени приймальної комісії, у тому числі ректор ЗВО, вдавалися до образливих висловлювань та сексистських жартів на адресу студенток. МОЗ вважає таку ситуацію ганебною та неприпустимою.

«Міністерство охорони здоровʼя засуджує будь-які прояви сексизму та упередженого ставлення до студентів. За це кожен, хто був причетний до цієї ганебної ситуації, понесе відповідальність», — йдеться у повідомленні МОЗ.

У міністерстві уже створили комісію для надання оцінки ситуації, що склалася у Львівському національному медуніверситеті ім. Данила Галицького. До її складу ввійшли представники керівництва МОЗ та відповідних департаментів.

«Комісія проаналізує ситуацію та дасть детальну оцінку діям ректора та членам приймальної комісії. Окремим предметом розслідування стане бездіяльність представника МОЗ, який був присутній на засіданні через відеозвʼязок, однак жодним чином не відреагував на неприпустиму поведінку приймальної комісії університету», — повідомили у міністерстві.

Зазначено, що відповідні кадрові рішення будуть ухвалені найближчим часом. Також пообіцяли опрацювати численні скарги студентів Львівського медуніверситету щодо процедури розподілу в інтернатуру.

«Будь-які прояви сексизму, словесне насильство, упереджене ставлення чи образи в бік студентів — це ганьба для закладу вищої освіти та його керівництва. Такі дії не залишаться без покарання», — заявило МОЗ.

Міністерство попросило вибачення у студентів, які стали учасниками згадуваної ситуації.

Нагадаємо, 19 червня у Львівському національному медичному університеті ім. Данила Галицького відбувався розподіл в інтернатуру, під час якого ректор закладу Борис Зіменковський дозволив собі образливі висловлювання та сексистські жарти на адресу студенток, що зафіксували на відео.

Фото: 032.ua

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду