Компанія TikTok відкрила перший центр обробки даних у Європі

Компанія TikTok відкрила перший центр обробки даних у Європі

17:10,
5 Вересня 2023
1280

Компанія TikTok відкрила перший центр обробки даних у Європі

17:10,
5 Вересня 2023
1280
Компанія TikTok відкрила перший центр обробки даних у Європі
Компанія TikTok відкрила перший центр обробки даних у Європі
Загалом компанія пообіцяла відкрити три дата-центри для опрацювання даних європейських користувачів її застосунку.

TikTok відкрив свій перший європейський центр обробки даних у Дубліні, реагуючи на занепокоєння з приводу конфіденційності даних в однойменній соцмережі. Про це повідомило BBC.

TikTok назвав цей проєкт «Проєкт Clover», підкреслюючи ключову роль, яку відіграє Ірландія. Компанія запевняє, що дані єропейських користувачів її застосунку переміщуються виключно на сервери в Дубліні.

Як відомо, цього року низка інституцій вирішила заборонити використання застосунку TikTok на робочих пристроях, включаючи уряд Великої Британії, Європейський парламент, Європейську комісію та Раду ЄС.

Ключове занепокоєння європейських чиновників щодо безпеки полягає в тому, що китайська держава може мати доступ до даних, які TikTok зберігає про своїх користувачів.

Надалі компанія, згідно з її обіцянками, має відкрити ще один центр обробки даних в Ірландії та один у регіоні Хамар у Норвегії. Дані понад 150 мільйонів європейських користувачів TikTok будуть переміщуватися через один із цих трьох центрів.

Віцепрезидент TikTok з державної політики в Європі Тео Бертрам заявив, що у межах цих зусиль для незалежного аудиту роботи центру обробки даних TikTok запросили сторонню компанію з кібербезпеки NCC Group.

У TikTok заявили, що NCC Group буде виявляти та реагувати на будь-які «підозрілі або аномальні спроби доступу», а також працюватиме над підвищенням безпеки.

У найближчі місяці TikTok і NCC Group мають представити «Проєкт Clover» політикам по всій Європі, щоб пояснити, як ця система працюватиме на практиці.

Нагадаємо, у квітні в уряді Ірландії співробітникам департаментів і державних установ, як і в низці інших європейських держав, рекомендували не використовувати китайський додаток TikTok на офіційних пристроях. 

Фото: Getty Images

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
I.Or.
19:56 / 05.09.2023
Ми вдома, особливо мої рідні: весь час майже дивимося Tic-Toc тепер! Коротко, ємно та повно! Щодо інформації! Я так зрозумів: що українці, - а особливо українські дівчата та жінки - є добріші неочікувано для мене, - аніж я думав далеко, далеко раніше! Дічата сяють добротою та дуже добрі поради від серця дають - аби нам берегтися! Чудесні монах та черниць науки! Все майже - дуже супер! І із життя! Ми їх не знаємо! Вони від нас - далеко, але духовно та душевно, - із Серцем ми - Близько! Дуже вдячний Їм! Дуже вдячний журналістам ДЕТЕКТОРУ МЕДІА за дуже потрібну роботу! Мораль мусить хтось виховувати! Тільки б не було тут - перебільшень, перекручень та перегину паок!
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду