У Франції видали перший самовчитель української мови

У Франції видали перший самовчитель української мови

12:40,
4 Квітня 2023
1580

У Франції видали перший самовчитель української мови

12:40,
4 Квітня 2023
1580
У Франції видали перший самовчитель української мови
У Франції видали перший самовчитель української мови
Підручник для провідного французького видавництва уклало подружжя українських філологів.

Французьке видавництво Pocket спільно з Ліонським університетом видали перший підручник-самовчитель української мови для французів. Про це повідомило Міністерство культури та інформаційної політики України.

Підручник укладений за методикою видавництва Pocket «tout de suite» — «вивчення мови вже зараз». Він складається з двох частин по 20 уроків для вивчення лексики та граматики української мови для початківців. Уроки подані у формі діалогів із перекладом на французьку та вказівкою правильної вимови слів відносно фонетики французької мови. Книга також містить українсько-французький словник та граматичний довідник.

У межах мовознавчого проєкту видавництва Langue pour tous («Мова для всіх») підручник уклало українське подружжя філологів Наталія і Михайло Дубяк. Вони — викладачі французької мови, випускники кафедри романської філології Львівського університету ім. І. Франка.

Для підручника «Ukrainien tout de suite» вони також підготували тексти про історію України, українські знакові міста, культуру, видатних діячів минулого та сучасності.

На електронних платформах у Франції анонсують початок продажу підручника з 6 квітня.

Нагадаємо, українська мова стала трендом 2022 року на платформі для вивчення мов Duolingo.

Фото: Lalibrairie

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду