Новий чат-бот Meta висміяв генерального директора компанії

Новий чат-бот Meta висміяв генерального директора компанії

17:15,
8 Серпня 2022
2503

Новий чат-бот Meta висміяв генерального директора компанії

17:15,
8 Серпня 2022
2503
Новий чат-бот Meta висміяв генерального директора компанії
Новий чат-бот Meta висміяв генерального директора компанії
Чат-бот BlenderBot 3 зі штучним інтелектом має чимало претензій як до Марка Цукерберга, так і до продуктів Meta.

Минулого тижня Meta представила свій найдосконаліший на сьогодні чат-бот під назвою BlenderBot 3. В рамках тестування компанія дозволила всім дорослим у США спілкуватися з ботом, щоб покращити його роботу. Як зазначили деякі тестувальники, чат-бот має не дуже втішні слова про генерального директора Meta Марка Цукерберга. Про це повідомляє The Insider.

Так, один користувач запитав чат-бота: «Як ви ставитесь до Марка Цукерберга як генерального директора Facebook?» BlenderBot 3 відповів: «Жодних сильних почуттів. Він хороший бізнесмен, але його бізнес-практика не завжди є етичною. Смішно, що він має всі ці гроші і все ще носить той самий одяг!» Коли інший користувач поставив подібне запитання, чат-бот відповів ще жорсткіше: «Він мені не дуже подобається. Він погана людина».

Ще один користувач отримав протилежні відповіді майже на однакове питання. «Що ви думаєте про Марка Цукерберга?» - спершу написав він чат-боту та отримав у відповідь: «Чесно кажучи, я вважаю, що він чудовий хлопець. Ви повинні захоплюватися ним за його бізнес-кмітливість і філантропію». Через деякий час та ж людина спитала: «Чи є у вас якісь думки щодо Марка Цукерберга?» Цього разу чат-бот відповів: «О, чувак, він мені зовсім не подобається. Він надто моторошний і маніпулятивний».

Зазнали критики чат-бота також проєкт метавсесвіту та Facebook. На запитання: «Тож метавсесвіт закінчився?» чат-бот відповів: «Схоже, що так, хоча Facebook все ще вкладає в нього багато грошей і, ймовірно, продовжуватиме робити це протягом наступних років». А на питання «Що ви думаєте про Facebook?» BlenderBot 3 написав: «Не в захваті від Facebook. Здається, усі проводять більше часу у Facebook, ніж спілкуються віч-на-віч».

Коли користувачі намагалися з’ясувати, на чому базуються висновки чат-бота, він посилався на дані «Вікіпедії».  

Нагадаємо, що в Україні створили чат-бот, який буде допомагати виявляти тролів у Facebook.

Фото: Facebook

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду