У Держспецзв'язку запустили новий бот

У Держспецзв'язку запустили новий бот

17:37,
20 Червня 2022
2606

У Держспецзв'язку запустили новий бот

17:37,
20 Червня 2022
2606
У Держспецзв'язку запустили новий бот
У Держспецзв'язку запустили новий бот
Автори:

Державна служба спеціального зв'язку та захисту інформації України 20 червня повідомила, що запустила новий бот у Telegram — SSSCIP (@dsszziSupportBot).

У чат-боті SSSCIP можна:

  • дізнатися інформацію щодо зв'язку, телекомунікацій, кіберзахисту. Тут зібрані усі поради та рекомендації Служби;
  • отримати відповіді на запитання, які належать до компетенції Держспецзв'язку;
  • знайти посилання на офіційні контакти та канали Служби;
  • дізнатися контакти інших державних органів, установ і волонтерських ініціатив;
  • отримати підказки з багатьох інших питань.

«Бот поки працює у тестовому режимі. Якщо ви виявили недоліки, повідомте про них модераторів. Ми продовжимо наповнювати наш чат-бот інформацією, яка вас найбільше цікавить», — додали в Держспецзв'язку.

Нагадаємо, 26 лютого Служба безпеки України запустила чат-бот в телеграмі «STOP Russian War» (@stop_russian_war_bot), за допомогою якого можна повідомляти про пересування російських диверсійно-розвідувальних груп, військ та техніки РФ.

10 березня СБУ розширила канали отримання інформації від громадян про воєнні злочини російських окупантів на території України. Відтепер до чат-бота у Telegram додали «гарячі» телефонні лінії, електронну пошту та інші месенджери.

СБУ також запустила сервіс «Bachu.info», за допомогою якого можна повідомляти про пересування російських військ та техніки навіть за відсутності інтернету.

Міністерство цифрової трансформації запустило чат-бот в телеграмі «єВорог» (@evorog_bot), за допомогою якого можна повідомляти про пересування російських військових та техніки РФ. Для авторизації треба підтвердити особу в застосунку «Дія». Це потрібно, щоб послугою не змогли скористатися окупанти. Пізніше чат-боті «єВорог» запустили нову функцію, за допомогою якої можна повідомити про вбивць у Бучі, Ірпені та Гостомелі. В Україні також створили застосунок для швидкої перевірки осіб на блокпостах для ЗСУ, тероборони та поліції.

СБУ, фонд «Повернись живим» і волонтери запустили ще один сервіс для збору  даних про переміщення російських військових — FindOkupant. Громадянська мережа «Опора» запустила збір доказів воєнних злочинів Росії для надання їх міжнародному прокурору в Гаазі. Служба безпеки України також запустила в телеграмі чат-бот, у якому збиратиме докази воєнних злочинів російської армії для Гаазького трибуналу.

Міністерство цифрової трансформації та Corezoid запустили в телеграмі та вайбері для переселенців, військових і територіальної оборони чат-бот «Турботник», за допомогою якого можна знайти тимчасову домівку або необхідні речі в Центрах надання адміністративних послуг. 

Державна служба України з надзвичайних ситуацій 1 березня запустила інформаційній чат-бот у вотсап із важливими оновленнями, достовірною інформацією та інструкціями про процедури реагування на надзвичайні ситуації. Інститут когнітивного моделювання разом із Кафедрою медичної психології, психосоматичної медицини та психотерапії та фахівцями проєкту «Друг» запустили телеграм-бот першої психологічної допомоги — «Друг. Перша допомога» (@friend_first_aid_bot).

Пізніше Інститут когнітивного моделювання, Міністерство охорони здоров’я та Офіс президента України запустили цілодобову платформу психологічної допомоги — «Розкажи мені». В Україні з'явилася мапа, котра допомагає відстежити, яка аптека і в якому місті наразі працює. Волонтери компанії SoftServe запустили ініціативу з відстеження інформації щодо ситуації на кордонах із Польщею, Словаччиною, Румунією, Угорщиною та Молдовою. 

ІТ-компанія KitSoft запустила телеграм-бот SmartNews, у якому з офіційних джерел зібрано новини — їх можна відфільтрувати за ключовими словами. Державна екологічна інспекція створила бот та сайт оперативного Штабу — Shtab.gov.ua, через який можна повідомляти про екологічні злочини Росії. В Україні запустили застосунок про першу домедичну допомогу TacticMedAid.

Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки при Міністерстві культури та інформаційної політики запустив бот у Telegram і Viber. Бот Dovidka Info дає поради, як підготуватися та як діяти в надзвичайних ситуаціях.

Фото: SSSCIP 

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду