СБУ запустила нові боти для ідентифікації зрадників і мародерів

СБУ запустила нові боти для ідентифікації зрадників і мародерів

10:42,
4 Травня 2022
3321

СБУ запустила нові боти для ідентифікації зрадників і мародерів

10:42,
4 Травня 2022
3321
СБУ запустила нові боти для ідентифікації зрадників і мародерів
СБУ запустила нові боти для ідентифікації зрадників і мародерів
Автори:
Також спецслужба створила сайт, на якому збиратимуть інформацію про мародерів.

Служба безпеки України 4 травня повідомила, що запустила нові чат-боти, за допомогою яких можна повідомляти про зрадників, які співпрацювали з окупантами, та про мародерів.

Через бот «Знайди зрадника» (@Traitor_Search_bot) можна надсилати СБУ інформацію про зрадників і колаборантів, які співпрацювали з окупантами або надсилали їм інформацію про українських захисників, та про «інтернет-агентів», які поширюють у соцмережах контент на підтримку Росії.

У боті «Стоп мародер» (@stop_marauder_ua_bot) збирають інформацію про мародерів, які розкрадають майно під час війни. У спецслужбі зазначили, що перевірять ці дані та оприлюднять на сайті stopmarauder.com.ua.

Нагадаємо, 26 лютого Служба безпеки України запустила чат-бот в телеграмі «STOP Russian War» (@stop_russian_war_bot), за допомогою якого можна повідомляти про пересування російських диверсійно-розвідувальних груп, військ та техніки РФ. 10 березня СБУ розширила канали отримання інформації від громадян про воєнні злочини російських окупантів на території України. Відтепер до чат-бота у Telegram додали «гарячі» телефонні лінії, електронну пошту та інші месенджери. 15 квітня бот «Stop Russian War» оновили, зокрема, додали нові функції, за допомогою яких можна повідомляти про виявлені вибухові пристрої та техніку, яку покинули російські окупанти. СБУ також запустила сервіс «Bachu.info», за допомогою якого можна повідомляти про пересування російських військ та техніки навіть за відсутності інтернету.

Міністерство цифрової трансформації також запустило чат-бот в телеграмі «єВорог» (@evorog_bot), за допомогою якого можна повідомляти про пересування російських військових та техніки РФ. Для авторизації треба підтвердити особу в застосунку «Дія». Це потрібно, щоб послугою не змогли скористатися окупанти. У боті «єВорог» запустили нову функцію, за допомогою якої можна повідомити про вбивць у Бучі, Ірпені та Гостомелі.

Фото: Національна поліція України 

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду