У «Дію» повернули цифрові документи

У «Дію» повернули цифрові документи

17:45,
16 Березня 2022
2896

У «Дію» повернули цифрові документи

17:45,
16 Березня 2022
2896
У «Дію» повернули цифрові документи
У «Дію» повернули цифрові документи
Автори:
Документи в «Дії» також можна використовувати для перетину кордону України із Молдовою та Польщею.

Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров 16 березня повідомив, що Єдиний державний демографічний реєстр підключили до «Дії», тому в додатку знову відображаються цифрові документи — закордонний паспорт, ID-картка тощо.

«Якщо у вас зник закордонний паспорт чи ID-картка в "Дії", зайдіть у застосунок ще раз — і він у вас підтягнеться, як раніше. Це означає, що Єдиний державний демографічний реєстр знову підключено до "Дії". З початку війни реєстр був вимкнений, щоб дані українців були в повній безпеці», — розповів міністр.

Він уточнив, що на блокпостах працівникам поліції чи бійцям територіальної оброни можна показувати цифровий паспорт — він має таку саму юридичну силу, як паперовий чи пластиковий.

Документи в «Дії» також можна використовувати для перетину кордону України із Молдовою та Польщею.

Раніше Міністерство цифрової трансформації повідомило, що «Дію» тимчасово вимкнуть — деякі цифрові документи та низка послуг у застосунку будуть недоступні. Служби нацбезпеки відключать усі державні реєстри. Водночас у застосунку «Дія» з’явилась послуга переказу грошей українській армії. Усі донати підуть у фонд «Повернися живим». 9 березня прем'єр-міністр Денис Шмигаль повідомив, що в застосунку державних послуг «Дія» запустять нове тимчасове цифрове посвідчення — єДокумент, який міститиме паспортні дані, ІПН та за можливості фото.

Фото: фейсбук-сторінка Михайла Федорова

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду