В Україні спростили оформлення паспорта на час воєнного стану

В Україні спростили оформлення паспорта на час воєнного стану

10:04,
29 Жовтня 2022
2928

В Україні спростили оформлення паспорта на час воєнного стану

10:04,
29 Жовтня 2022
2928
В Україні спростили оформлення паспорта на час воєнного стану
В Україні спростили оформлення паспорта на час воєнного стану
У складних обставинах передбачено оформлення електронної версії документа. А закордонний паспорт для дитини зможе отримати довірена особа батьків.

Урядом прийняв постанову «Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України щодо оформлення документів, що посвідчують особу та підтверджують громадянство України», повідомляється у телеграм-каналі Міністерства внутрішніх справ. Документ набирає чинності через 15 днів з дня її опублікування.

Проєкт постанови розробила Державна міграційна служба України.

Завдяки цим змінам, спрощено порядок оформлення паспортних документів під час воєнного стану. Зокрема, передбачено можливість:

- оформлення закордонними дипломатичними установами паспорта громадянина України для виїзду за кордону дитині на підставі звернення лише одного з батьків;

- формування е-паспорта громадянина України, е-паспорта громадянина України для виїзду за кордон особам, які не змогли отримати виготовлений документ через тимчасову окупацію території України або активні бойові дії;

- завершення процедури оформлення документів територіальним підрозділом ДМС, який не здійснював прийом заяв;

- пересилання виготовлених документів для їх видачі від одного територіального підрозділу ДМС до іншого в межах України, а також за кордон;

- отримання виготовленого закордонного паспорта дитини іншою особою, яку визначатимуть батьки або інші законні представники.

Також документом розширено коло свідків, які беруть участь у встановленні особи під час отримання паспорта після досягнення 18 років. Тепер допускається можливість здійснювати цю процедуру, в тому числі, під час відеоконференцзв’язку. 

Нагадаємо, у березні до «Дії» підключили Єдиний державний демографічний реєстр, і в застосунку знову відображаються цифрові документи — закордонний паспорт, ID-картка тощо.

Фото: Факти

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду