У «Дії» запустять нове цифрове посвідчення

У «Дії» запустять нове цифрове посвідчення

11:19,
10 Березня 2022
2265

У «Дії» запустять нове цифрове посвідчення

11:19,
10 Березня 2022
2265
У «Дії» запустять нове цифрове посвідчення
У «Дії» запустять нове цифрове посвідчення
Автори:
У застосунку також можна буде отримати компенсацію за пошкоджене майно.

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль 9 березня повідомив, що в застосунку державних послуг «Дія» запустять нове тимчасове цифрове посвідчення — єДокумент, який міститиме паспортні дані, ІПН та за можливості фото.

«Війна застала українців зненацька, багато людей залишились без документів. Тому в "Дії" також з'явиться нове тимчасове цифрове посвідчення — єДокумент, — розповів він. — Його визнаватимуть органи державної влади, Нацполіція, військові на блокпостах. єДокумент автоматично буде доступний всім користувачам "Дії"».

У Міністерстві цифрової трансформації уточнили, що документ має з’явитися за пару днів.

Крім того, Шмигаль повідомив, що найближчим часом запустять нову функцію, за допомогою якої можна буде зареєструвати інформацію про пошкоджене або зруйноване майно та подати заявку на відшкодування.

«Орієнтовно вже за тиждень в додатку "Дія" ми починаємо реєструвати інформацію про пошкоджене та зруйноване майно громадян України. Кожен, хто залишився без даху над головою. Кожен, чий дім чи квартира була знищена окупантом, зможе залишити заявку на відшкодування в "Дії"», — розповів він.

Прем’єр сказав, що вже створено «Фонд відновлення зруйнованого майна та інфраструктури».

Раніше Міністерство цифрової трансформації повідомило, що «Дію» тимчасово відключать — деякі цифрові документи та низка послуг у застосунку будуть недоступні. Служби нацбезпеки відключать усі державні реєстри. Водночас у застосунку «Дія» з’явилась послуга переказу грошей армії. Усі донати підуть у фонд «Повернися живим»

Фото: стопкадр 

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду