В Україні створили гру Wordle з рекомендаціями для підготовки до війни

В Україні створили гру Wordle з рекомендаціями для підготовки до війни

12:15,
22 Лютого 2022
2477

В Україні створили гру Wordle з рекомендаціями для підготовки до війни

12:15,
22 Лютого 2022
2477
В Україні створили гру Wordle з рекомендаціями для підготовки до війни
В Україні створили гру Wordle з рекомендаціями для підготовки до війни
Автори:
WARdle доступна англійською та українською мовами.

В Україні створили онайн-гру WARdle — ще одну українську версію Wordle — зі словами про дії цивільного населення під час війни. Про це повідомила волонтерська організація We Are Ready.

Гру запустили McCann Kyiv (український офіс міжнародної мережі комунікаційних агенцій McCann Worldgroup, якою володіє Interpublic Group) і волонтерська група #Миготові.

«У вас є 6 спроб вгадати унікальне слово з 5-ти букв. Але лише одна спроба підготуватися до військових дій, які можуть початися незабаром. Тому у WARdle слово дня — завжди ключова частина рекомендацій, які покликані тренувати вас і підготувати до можливих надзвичайних ситуацій. Вгадуйте слово — отримайте знання», — йдеться в правил до гри.

WARdle доступна англійською та українською мовами. Інші правила лишилися незмінними — як в оригінальному Wordle чи українській версії «Словко»: літера, що стоїть на своєму місці, підсвітиться зеленим, а жовтим — літера, що є в цьому слові, але стоїть не на своєму місці; сірим — літера, якої немає в слові.

«Ми зробили український «Wordle», але на випадок війни. Українці повинні бути готові, але зайва паніка нам ні до чого. Тож, дізнавайтесь про те, як вберегти себе та близьких спокійно та граючи», — говорять автори гри.

Спойлер

Словом 22 лютого було «запас». Окрім самого слова, у грі додали рекомендацію, якими речима варто запасатися: «Якщо залишаєтеся вдома, зробіть запас продуктів, що не псуються: гречка, перловка, рис, вермішель, вівсяні пластівці, консерви, сушені овочі, фрукти, чай, сіль тощо. Майте запас питної та технічної води, фільтри для води, аптечку, ковдри, засоби пожежогасіння».

Нагадаємо, The New York Times купила оригінал Wordle щонайменше за мільйон доларів. Гру інтегрували у сайт видання. Пізніше онлайн-видання Zaxid.net, яке входить до медіахолдингу «Люкс», купило онлайн-гру «Словко» — українську версію гри Wordle, яку розробив львівський маркетолог і програміст Петро Нек. 

Фото: We Are Ready, скриншот

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду