Росія спалила власну бронетехніку, щоб інсценувати бій з «українською диверсійною групою»

Росія спалила власну бронетехніку, щоб інсценувати бій з «українською диверсійною групою»

17:39,
22 Лютого 2022
3320

Росія спалила власну бронетехніку, щоб інсценувати бій з «українською диверсійною групою»

17:39,
22 Лютого 2022
3320
Росія спалила власну бронетехніку, щоб інсценувати бій з «українською диверсійною групою»
Росія спалила власну бронетехніку, щоб інсценувати бій з «українською диверсійною групою»
Автори:
Пропагандисти показали спалений БТР-70М, якого навіть немає на озброєнні армії України.

Росія спалила власний бронетранспортер БТР-70 для інсценування бою військових РФ нібито зі Збройними силами України. Про це повідомляють українське онлайн-медіа військової тематики «Мілітарний» та військові аналітики з проєкту Oryx.

Російські ЗМІ 21 лютого вчергове розповіли про «українську диверсійну групу», яка нібито спробувала перейти кордон з РФ у районі населеного пункту Мітякінська (Ростовська область). Вони посилаються на Південний військовий округ Росії, який повідомляє про «знищення пʼяти диверсантів», що нібито проникли з території України, та знищення «двох бойових машини піхоти Збройних сил України», які начебто прибули «для екстреної евакуації диверсійної групи», перед тим пройшовши 30 кілометрів окупованими територіями.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба уже спростував заяви Росії про нібито знищення «українських диверсантів» у Ростовські області.

Військові аналітики з проєкту Oryx проаналізували кадри з російських новин та дійшли висновку, що Росія намагається видати свій БТР-70М за український БТР лише прикрасивши його камуфляжем сухопутних військ ЗСУ. Хоча БТР-70М навіть немає на озброєнні армії України. Ці дані підтверджує й «Мілітарний», який вивчив сюжет кореспондентки російського «Первого канала» Ірини Куксінкової.

«Це похідна модернізація від бронетранспортера БТР-70, ключовим є характерні бійниці та боковий десантний люк. При цьому задня частина бронетранспортера з сюжету має характерні для БТР-80 корпусні риси, що вказує на зміни в конструкції з метою розміщення одного двигуна замість двох ГАЗ-4905. Ще одним візуально впізнаваним елементом є верхня частина корпусу бронетранспортера, котра як бачимо має конструкцію відповідну до БТР-80. Така модернізація серійно виконується на підприємстві "Арзамасский машиностроительный завод" з 2006 року і знаходиться на озброєнні російської армії з 2005 року, хоча останні декілька років вже не виготовляється в інтересах збройних сил Росії», — пише «Мілітарний».

Нагадаємо, 17 лютого почалося значне збільшення обстрілів підконтрольної Україні території з боку бойовиків. Російська пропаганда звинувачує в обстрілах українські війська. Україна багаторазово повідомляла, що не має намірів здійснювати військовий наступ на окуповані частини Донеччини та Луганщини, а планує повернути територію під свій контроль виключно дипломатичним шляхом.

Президент США Джо Байден під час звернення до нації із промовою, присвяченою ситуації довкола України, повідомив, що, за інформацією Сполучених Штатів, російські військові сили вторгнуться в Україну найближчими днями.

Фото: «Мілітарний» та Oryx

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду