Фейк: З території України обстріляли прикордонний пункт в Ростовській області

Фейк: З території України обстріляли прикордонний пункт в Ростовській області

13:55,
21 Лютого 2022
3361

Фейк: З території України обстріляли прикордонний пункт в Ростовській області

13:55,
21 Лютого 2022
3361
Фейк: З території України обстріляли прикордонний пункт в Ростовській області
Фейк: З території України обстріляли прикордонний пункт в Ростовській області
Автори:
Секретар РНБО Олексій Данілов та ДПСУ вже спростували заяву ФСБ Росії.

Федеральна служба безпеки РФ поширила інформацію, що 21 лютого о 9:50 снаряд із території України нібито зруйнував російський прикордонний пункт у Ростовській області за 150 метрів від кордону.

Секретар Ради нацбезпеки та оборони Олексій Данілов та Державна прикордонна служба України вже спростували заяву ФСБ Росії. Прикордонники назвали її відвертою провокацією, вказавши, що росіяни, зокрема, не зазначили точного місця, де це відбулося.

Російська агенція ТАСС з посиланням на пресслужбу регіонального прикордонного управління ФСБ Росії пізніше написала, що подія сталася нібито поблизу села Щербакове Неклинівського району. Ця частина Ростовської області межує з непідконтрольною уряду України ділянкою кордону.

«Ростовська область межує як з контрольованою українською владою територією в межах Луганської області, так і з неконтрольованою ділянкою українського кордону, протяжність якої понад 400 км. Наголосимо, інформування підрозділів ДПСУ від співробітників ПС ФСБ РФ про якісь нестандартні ситуації не надходило. Водночас окремі джерела, на які посилаються російські ресурси, зазначають, що мова може йти про територію, яка розташована поряд неконтрольованої Україною ділянки кордону, в Неклинівському районі Ростовської області», — розповіли в ДПСУ.

Данілов, своєю чергою, наголосив, що Україна не веде обстріли, та додав, що російській владі не вдасться спровокувати Україну на активні дії.

«Ми не ведемо ці обстріли, ми до них не маємо жодного стосунку. Ми попереджали і зараз попереджаємо, що вони можуть фантазувати скільки завгодно, вони можуть робити що завгодно і ми до цього готові. Більше того, до цього готовий світ», — сказав він на брифінгу на форумі «Безпечні та спроможні громади майбутнього», передає НВ.

ФСБ Росії поширила відео та переконує, що такий вигляд має зруйнований «прикордонний пункт».

Нагадаємо, 17 лютого почалося значне збільшення обстрілів підконтрольної Україні території з боку бойовиків. Російська пропаганда звинувачує в обстрілах українські війська. Україна багаторазово повідомляла, що не має намірів здійснювати військовий наступ на окуповані частини Донеччини та Луганщини, а планує повернути територію під свій контроль виключно дипломатичним шляхом.

Президент США Джо Байден під час звернення до нації із промовою, присвяченою ситуації довкола України, повідомив, що, за інформацією Сполучених Штатів, російські військові сили вторгнуться в Україну у найближчі дні. 

19 лютого російські ЗМІ повідомили, що в Тарасівському районі Ростовської області розірвалося два снаряди. Зокрема, про один писали, що його знайшли за 300 метрів від приватного будинку біля станиці Мітякінської. У новинах акцентували, що снаряд розірвався за кілометр від державного кордону Росії з Україною та нібито прилетів з боку України. Схоже повідомлення російські ЗМІ вже поширювали на початку війни, у 2014 році. Тоді теж писали, що неподалік станиці Мітякінської розірвалися снаряди й теж «за 300 метрів», щоправда, від населеного пункту.

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду