Zaxid.net купив «Словко» — українську версію гри Wordle

Zaxid.net купив «Словко» — українську версію гри Wordle

19:39,
14 Лютого 2022
7101

Zaxid.net купив «Словко» — українську версію гри Wordle

19:39,
14 Лютого 2022
7101
Zaxid.net купив «Словко» — українську версію гри Wordle
Zaxid.net купив «Словко» — українську версію гри Wordle
Гру дороблять і оновлять, а в майбутньому розвиватимуть на сайті сегмент інтелектуальних ігор.

Онлайн-видання Zaxid.net, яке входить до медіахолдингу «Люкс», купило онлайн-гру «Словко» — українську версію гри Wordle, яку розробив львівський маркетолог і програміст Петро Нек. Гру перемістили на субдомен Zaxid.net, а на сайті Петра Нека працюватиме переадресація.

«Я радий, що Zaxid.net вирішив розвивати “Словко”, — цитує видання Петра Нека. — В них є бачення, як зробити його кращим, а я зосереджуся просто на відгадуванні нового слова. Приємно, що україномовна версія гри в слова стала доволі популярною. Це показує, що україномовний український продукт затребуваний аудиторії».

Суть гри полягає у вгадуванні слова з п’яти букв; при цьому гравець може використати не більше шести спроб. Слово дня є спільним для всіх гравців і оновлюється раз на добу. Результатами можна ділитися в соцмережах. За словами Петра Нека, щодня у «Словко» грає кілька тисяч людей.

Видання планує доробити й покращити з урахуванням побажань гравців, зокрема оновлять словники. Раніше у грі ставалися збої — спершу читачі не могли вгадати слово «Чубко», а потім різним користувачам пропонували різні слова.

«Для нас “Словко” є важливим елементом розширення і зміцнення аудиторії, — цитує Zaxid.net свого головного редактора Олега Ониська. — Тисячі наших читачів уже грають у цю гру, й ми сподіваємося, що після певного технічного вдосконалення їх стане ще більше. Ми маємо намір розвивати на сайті сегмент інтелектуальних ігор».

Нагадаємо, раніше The New York Times купила оригінал Wordle щонайменше за мільйон доларів. Гру інтегрували у сайт видання. На запитання MS про суму угоди Петро Нек сказав, що вона безперечно менша, ніж та, за яку New York Times купила Wordle. Вартість угоди, як повідомляє Zaxid.net, сторони не розголошують. 

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду