В Україні проведуть перший дитячий конкурс етноблогерів

В Україні проведуть перший дитячий конкурс етноблогерів

14:48,
7 Квітня 2021
1443

В Україні проведуть перший дитячий конкурс етноблогерів

14:48,
7 Квітня 2021
1443
В Україні проведуть перший дитячий конкурс етноблогерів
В Україні проведуть перший дитячий конкурс етноблогерів
Автори:
Конкурс проводиться, аби зацікавити дітей українською традиційною культурою

Всеукраїнський конкурс етноблогерів на здобуття відзнаки імені Олександра Капіноса почав приймати заявки на участь. За умовами, у конкурсі братимуть участь діти та підлітки від 7 до 17 років. Про це повідомляється на сторінці конкурсу.

«Чи можливо зацікавити дітей та підлітків досліджувати локальні традиції з інтересом? В умовах пандемії ми шукали способи, як зробити це в сучасному форматі. Ще років 10 тому блогерство лиш починало з’являтися в Україні. А зараз навіть діти 7 років часто мають таке хобі або мріють спробувати. Тож, сподіваюся, конкурс етноблогерів зацікавить користувачів соцмереж і ця тема зазвучить по-сучасному, сформує свою аудиторію та збільшить україномовне наповнення соцмереж. І, що дуже важливо для нас, зможемо втілити одну із мрій та напрямів діяльності Сашка Капіноса про те, щоб діти знали й любили традиції і звичаї українського народу»– розповіла Олена Котляр, кураторка Відзнаки імені Олександра Капіноса. 

Щоб взяти участь у конкурсі потрібно заповнити заявку до 30 травня. До цієї ж дати потрібно оприлюднити у власному або батьківському акаунті в Instagram коротке відео, фото або розповідь за темами, що стосуються традиційної культури та побуту українців. Це можуть бути зняті на відео спілкування учасників конкурсу зі старшими родичами, сусідами, які розповідають про те, як раніше святкували Різдво, Великдень та інші народні свята; як називався одяг, в який вбиралися, посуд, в якому готували та споживали їжу, які готували страви; про родинні реліквії, які передаються від покоління до покоління; старовинні дитячи ігри, особливості побуту, народні ремесла; діалекти мови і місцеві говірки; виконання народних ритуалів чи пісень.

Повний перелік тем для етноблогу:

  • • традиційні народні свята, обряди
    • народні ремесла
    • народні пісні, танці
    • традиційні народні інструменти
    • традиційна інструментальна музика
    • традиційні страви
    • атрибути традиційних свят
    • давні дитячі ігри, іграшки
    • давній одяг, елементи вбрання
    • предмети побуту, господарювання
    • стрілецькі, повстанські, рекрутські, солдатські пісні
    • давня архітектура і ландшафти
    • перекази, легенди, казки, приказки, загадки, замовляння
    • старовинні, діалектні або рідкісні слова, терміни, фразеологізми
    • давні родинні фото та фото села, містечка, де народився учасник, його батьки, бабуся, дідусь.

До публікації треба поставити хештеги #етноблогер2021 #ВідзнакаКапіноса зверху в кожному дописі. Викладати дописи потрібно на публічно відкриту сторінку (не в stories). Має бути мінімум 8 публікацій. Мова дописів та відео – українська.

До 31 травня надіслати звіт на електронну пошту vydznaka.kapinos@gmail.com, в темі листа зазначити прізвище та ім’я. У звіт потрібно вписати:

  • посилання на всі дописи етноблогу;
  • скріншот кожного допису, на якому видно кількість лайків та коментарі;
  • дозвіл від батьків на участь у конкурсі.

Ті, хто зареєструється до 25 квітня, зможуть поспілкуватися онлайн із відомими українськими TikTok- та Insta-блогерами, учасниками проєкту «Галас»: Данилом Гайдамахою, Тетяною Фірлей, Анастасією Марчук. 

У фінал вийдуть чотири переможці. Кожен з них отримає подарунок смартфон та майстер-клас по відеомонтажу.

Результати конкурсу будуть оголошені з 11 по 20 червня 2021 року.

Більш детальна інформація про конкурс – за посиланням.

Відзнаку імені Олександра Капіноса засновано у 2018 році. Проєкт створений ГО «Родина Героїв “Небесної Сотні”» у партнерстві з Національним меморіальним комплексом Героїв Небесної Сотні – Музеєм Революції Гідності, Національним центром народної культури «Музей Івана Гончара» та Мистецьким об’єднанням «Глечик».

Олександр Капінос – Герой Небесної Сотні, Герой України. Під час Революції Гідності належав до сотні «Волинська Січ», був смертельно поранений в ніч із 18 на 19 лютого 2014 року.

Ілюстрація: Пресслужба Національного музею Революції Гідності, художниця Катерина Дендюк

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
Щоб додавати коментарі потрібно Авторизуватись.
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду