СБУ оголосила підозру блогерці Інні Вороновій, яка «засвітила» роботу ППО

СБУ оголосила підозру блогерці Інні Вороновій, яка «засвітила» роботу ППО

12:32,
31 Травня 2023
4768

СБУ оголосила підозру блогерці Інні Вороновій, яка «засвітила» роботу ППО

12:32,
31 Травня 2023
4768
СБУ оголосила підозру блогерці Інні Вороновій, яка «засвітила» роботу ППО
СБУ оголосила підозру блогерці Інні Вороновій, яка «засвітила» роботу ППО
Жінці може загрожувати до 8 років позбавлення волі.

Служба безпеки України вручила підозру інстаграм-блогерці та співачці Інні Вороновій, яка нещодавно зняла та опублікувала роботу української ППО, вказавши локацію. Про це журналістам MediaSapiens повідомило джерело у спецслужбі.

Як стало відомо MediaSapiens, Вороновій оголосили підозру за ч. 2 ст. 114-2 Кримінального кодексу України (поширення інформації про переміщення, рух або розташування ЗСУ чи інших утворених відповідно до законів України військових формувань, за можливості їх ідентифікації на місцевості, якщо така інформація не розміщувалася у відкритому доступі Генеральним штабом Збройних сил України, Міністерством оборони України або іншими уповноваженими державними органами, вчинене в умовах воєнного або надзвичайного стану). Санкція статті передбачає ув’язнення на термін від 5 до 8 років.

Кримінальне провадження за фактом несанкціонованого поширення інформації про переміщення або розміщення ЗСУ, вчиненого в умовах воєнного стану, відкрили ще два тижні тому, коли стався цей інцидент, а саме 16 травня.

Тієї ночі під час чергової ракетної атаки Києва російською армією Воронова зняла роботу ППО, опублікувала її у своєму інстаграм-профілі та навіть вказала геолокацію житлового комплексу, з вікна якого було зняте відео. Ролик дуже швидко потрапив у російські соцмережі, провоєнні телеграм-канали, адже серед понад 100 тисяч фоловерів Воронової досі є росіяни. Наступного дня після цього інциденту жінка побувала в СБУ та двічі записувала публічні вибачення.

Відомо також, що підозру вручили не лише Інні Вороновій, а ще низці людей, які також викладали відео з роботою ППО.

Нагадаємо, загалом того дня, за інформацією пресслужби СБУ, правоохоронці встановили особи щонайменше шести блогерів, які зафіксували роботу ППО в Києві.

До слова, Повітряні сили ЗСУ неодноразово попереджали про кримінальну відповідальність для телеграм-каналів, які публікують інформацію про рух російських ракет та дронів і збиття їх українською ППО, адже нею може скористатися Росія під час планування наступних атак. А речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат закликав громадян не публікувати кадри роботи української протиповітряної оборони.

Фото: Інна Воронова / інстаграм, Андрій Смолій / телеграм

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Перець
11:46 / 01.06.2023
Дуже шкода, що користування інтернетом стало настільки простим, що його опанували навіть безнадійно тупі люди. До того ж , вони зробили це і своїм заробітком, не думаючи про наслідки своїх дій в гонитві за славою і грішми. Що ж, звання найтупішої блогерки України - це теж досягнення.
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду