Бразилія схвалила китайську вакцину від ковіду для екстреного використання

Бразилія схвалила китайську вакцину від ковіду для екстреного використання

15:50,
18 Січня 2021
1475

Бразилія схвалила китайську вакцину від ковіду для екстреного використання

15:50,
18 Січня 2021
1475
Бразилія схвалила китайську вакцину від ковіду для екстреного використання
Бразилія схвалила китайську вакцину від ковіду для екстреного використання
Автори:
Також державний регулятор надав дозвіл для британської вакцини AstraZeneca.

Державний регулятор Бразилії Anvisa видав дозвіл на екстрене використання двох вакцин від ковіду – британської AstraZeneca и китайської CoronaVac. Це відбувається на тлі нового спалаху ковіду у найбільшому штаті країни Амазонас, повідомляє CNN.

Одразу ж після рішення про реєстрацію першою в країні прищепили Моніку Калазанс, медсестру із Сан-Паулу.  Бразилія – найбільш постраждала від ковіду країна Латинської Америки. На момент публікації в Бразилії захворіло майже 8,5 мільйонів людей, 209,8 тисяч людей загинули. Через появу нового штаму, який швидше поширюється ніж перший штам, в найбільшому штаті країні станом на 18 січня щонайменше 480 людей чекають на госпіталізацію, але не можуть потрапити у лікарні через нестачу місць та кисню.

11 січня  дослідницький центр Інститут Бутантан  (Бразилія) підтвердив, що ефективність китайської вакцини CoronaVac нижче, аніж повідомлялось раніше, і становить 50,38%. Різницю в даних дослідники пояснили так: 78% ефективності було розраховано для групи, яка включала легкі, середні та важкі випадки захворювання. Коли до цих розрахунків включили тих людей, які хворіли на ковід у безсимптомній формі, загальні показники знизилися до 50,4%. При цьому дослідники наполягають: вакцина ефективна на 100% для запобігання важкої форми ковіду та має дуже низький показник побічних ефектів – лише у 0,3% учасників були якісь симптоми, найбільше з них жалілися на біль у місці введення вакцини. Договір на постачання саме цієї вакцини уклав українській МОЗ.

Британська вакцина виробництва AstraZeneca демонструє в середньому показник ефективності на рівні 70% відсотків, а для деяких груп – 62%. 

Раніше стало відомо, що національний регулятор Бразилії відмовився прискорено реєструвати російську вакцину «Супутник V», черезе те, що вона не відповідає державним критеріям. Запитувач дозволу - бразильська фармкомпанія Uniao Quimica - повинен продемонструвати, що клінічні випробування вакцини забезпечать довгострокову безпеку та ефективність.

Фото: USP

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду