Google присвятила дудл 100-річчю автора «Чипполіно» Джанні Радарі

Google присвятила дудл 100-річчю автора «Чипполіно» Джанні Радарі

11:39,
23 Жовтня 2020
2899

Google присвятила дудл 100-річчю автора «Чипполіно» Джанні Радарі

11:39,
23 Жовтня 2020
2899
Google присвятила дудл 100-річчю автора «Чипполіно» Джанні Радарі
Google присвятила дудл 100-річчю автора «Чипполіно» Джанні Радарі
Автори:
За основу дудла взяли ілюстрацію «Il romanzo di Cipollino» («Казка про Чипполіно» 1951 року).

23 жовтня компанія Google присвятила дудл італійському дитячому письменникові Джанні Родарі, який написав «Чипполіно». Сьогодні йому виповнилося б 100 років.

Як повідомляють в компанії, за основу дудла взяли ілюстрацію «Il romanzo di Cipollino» («Казка про Чипполіно» 1951 року).

Джанні Родарі народився 23 жовтня  1920 року в Оменьї в родині пекаря. Після смерті батька його та двох братів виховувала матір. Хлопець цікавився музикою та літературою. Після закінчення семінарії почав викладати у сільській школі.

У 1939 році вступив до університету в Мілані. Під час Другої світової через стан здоров'я його не взяли у солдати, а скрутне фінансове становище змусило вступити до лав фашистської партії. Однак втрата брата, який помер у концтаборі та смерть друзів через фашистів змусили Родарі змінити думку і він покинув цю партію, вступивши до італійської комуністичної партії. 

Писати Родарі почав у 30-річному віці для газети італійської компартії, згодом очолив журнал «Піонер» і почав випускати збірки дитячих оповідань. 

У 1951 році вийшла друком його  книга «Пригоди Чипполіно», а у 1959-му – «Джельсоміно у Країні брехунів».

Після виходу першої книги Родарі став відомим не лише на теренах Італії, а й далеко за її межами. Твори італійця було перекладено понад 50 мовами. У 1970 році Джанні став першим і поки останнім італійським письменником, який отримав премію Ганса Крістіана Андерсена – найавторитетнішу премію у галузі літератури для дітей.

Помер Джанні у 1980-му у Римі під час операції. 

Нагадаємо, Google випустила дудл, присвячений німецькій актрисі Ромі Шнайдер - 23 вересня 2020 року їй би виповнилось 82 роки.

Фото: Google

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду