Google присвятив новий дудл роману Олександра Дюма «Граф Монте-Крісто»

Google присвятив новий дудл роману Олександра Дюма «Граф Монте-Крісто»

12:23,
28 Серпня 2020
2546

Google присвятив новий дудл роману Олександра Дюма «Граф Монте-Крісто»

12:23,
28 Серпня 2020
2546
Google присвятив новий дудл роману Олександра Дюма «Граф Монте-Крісто»
Google присвятив новий дудл роману Олександра Дюма «Граф Монте-Крісто»
Автори:
Дудл створив художник з Великобританії Метт Кріксхенк. За його словами, формат слайд-шоу ідеально підходить для того, щоб відтворити головні події роману французького письменника.

Компанія Google присвятила дудл французькому письменнику Олександру Дюма-батькові та його роману «Граф Монте-Крісто», який вперше вийшов друком 28 серпня 1844 року.

В серпні 1844 року в журналі Journal des Debats вийшла перша частина роману, а через 1,5 року - 15 січня 1846 року - остання. Всього роман складається з шести частин, які розповідають про життя та пригоди молодого моряка Едмона Дантеса.

Дудл складається з семи слайдів. На першому з них зображений сам письменник за письмовим столом, а також показані інші його відомі романи - «Три мушкетери», «Залізна маска» та «Чорний тюльпан». Решта шість слайдів розповідають про різні частини роману «Граф Монте-Крісто». В першій частині - молодий Едмон Дантес щасливий і готується до весілля з коханою, друга частина присвячена несправедливому ув’язненню Едмона у замку ІФ, третя - його щасливому порятунку. У четвертій і п’ятій частині він знаходить своїх кривдників та мститься їм. Однак порожнеча в його душі нікуди не поділась. Про це розповідає шоста частина.

Дудл створив художник з Великобританії Метт Кріксхенк. За його словами, формат слайд-шоу ідеально підходить для того, щоб відтворити головні події роману французького письменника. При цьому головним джерелом натхнення для художника був сам твір Дюма.

«У цьому творі дуже багато різних символів і всі деталі дуже добре продумані. Сподіваюсь, що мій дудл надихне людей прочитати захопливий роман Дюма», - стверджує художник.

Французький письменник Олександр Дюма народився у 1802 році в Сан-Домінго (Гаїті). Був сином одного з полководців Наполеона Тома-Александра де Ла Пелетрі та чорношкірої рабині Кессетти Дюма. У 1822 році майбутній письменник переїхав до Парижа, де почав писати романи та п’єси. Серед них найвідоміші - «Три мушкетери», «20 років потому» та «Граф Монте-Крісто». Твори Дюма перекладені на понад 100 мов світу.

Нагадаємо, пошукова система Google присвятила стартову сторінку Дню Вишиванки, який відзначають 21 травня. Ілюстрацію створила українська художниця Тетяна Якунова.

Фото: Google

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду