Депутатом Європарламенту від Кіпру став 24-річний ютуб-блогер

Депутатом Європарламенту від Кіпру став 24-річний ютуб-блогер

12:20,
10 Червня 2024
990

Депутатом Європарламенту від Кіпру став 24-річний ютуб-блогер

12:20,
10 Червня 2024
990
Депутатом Європарламенту від Кіпру став 24-річний ютуб-блогер
Депутатом Європарламенту від Кіпру став 24-річний ютуб-блогер
Фідіас Панайоту заявив, що його перемога має стимулювати політичний естеблішмент «перезавантажити» відносини з виборцями.

Депутатом Європарламенту від Кіпру став незалежний кандидат, 24-річий ютуб-блогер Фідіас Панайоту, повідомило Cyprus Mail.

Загалом від Кіпру до Європарламенту обрали шістьох депутатів. Згідно з підрахунком голосів виборців, блогер посів третє місце.

«Це, мабуть, перший випадок, коли був обраний повністю незалежний кандидат, який не мав зв’язку з жодною політичною партією, але з соціальними мережами як його основною зброєю», — написав Фідіас Панайоту з приводу своєї перемоги.

Він додав, що результати виборів мають бути тривожними для політичного істеблішменту. Блогер закликав традиційних політиків залишити позаду свої «конфлікти» і пам’ятати, що вони служать людям, а не власним інтересам, повідомило InCyprus.Philenews.

Фідіас Панайоту у присутності батька оголошує про намір балотуватися до Європарламенту / in-cyprus.philenews.com

Видання нагадує, що кілька місяців тому, оголосивши про свій намір балотуватися в Європарламент, Фідіас Панайоту знявся у відео в трьох краватках, піджаку та шортах. Він відверто зізнався, що нічого не знає ні про політику, ні про Європейський Союз, але пообіцяв вивчити це.

Проте напередодні виборів у неділю Фідіас, який служив у Командуванні підводного флоту кіпрської армії, визнав, що в минулому підтримував ультраправу політсилу ELAM.

Після своєї перемоги Фідіас Панайоту влаштував вечірку для підписників та виборців на площі Елефтерія в Нікосії. На ній він сказав: «Ми пишемо історію. Не лише на Кіпрі, а й на міжнародному рівні».

Фідіас Панайоту має близько 2,6 млн підписників на своєму ютуб-каналі, відколи почав публікувати відео у 2019 році. У тіктоці в нього 165,5 тис. підписників, а в інстаграмі — 237 тис.

Фото: Фідіас Панайоту / in-cyprus.philenews.com via MATTPRESS

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду