У США ютуб-блогера засудили за інсценування авіакатастрофи

У США ютуб-блогера засудили за інсценування авіакатастрофи

16:35,
5 Грудня 2023
1226

У США ютуб-блогера засудили за інсценування авіакатастрофи

16:35,
5 Грудня 2023
1226
У США ютуб-блогера засудили за інсценування авіакатастрофи
У США ютуб-блогера засудили за інсценування авіакатастрофи
Щоб скоротити термін ув'язнення, блогер визнав, що розбив літак заради переглядів.

Шість місяців ув'язнення отримав 30-річний ютуб-блогер Тревор Джейкоб, який наприкінці 2021 року навмисно розбив свій літак задля переглядів, а потім заявляв слідчим про нещасний випадок. Про це повідомило BBC.

Федеральна прокуратура Каліфорнії заявила в понеділок, що Джейкоб «швидше за все вчинив це правопорушення, щоб створити інформацію про себе в соціальних мережах і новинах, а також отримати фінансову вигоду».

«Тим не менш, така поведінка "сміливця" не може бути терпимою», — йдеться в заяві.

Сам блогер сказав, що «цей досвід був дуже принизливим», і назвав вирок суду «правильним рішенням».

Нагадаємо, раніше прокуратура заявляла, що Джейкобу загрожує до 20 років у федеральній в'язниці. У травні цього року він у межах угоди зі слідством погодився визнати себе винним у тому, що перешкоджав федеральному розслідуванню аварії. Блогер також вказав, що знімав відео в межах спонсорської угоди.

У листопаді 2021 року Тревор Джейкоб вилетів з аеропорту Санта-Барбари в Каліфорнії. Перед вильотом він встановив відеокамери в різних частинах літака та взяв із собою парашут, камеру й палицю для селфі. Приблизно через 35 хвилин після початку польоту чоловік вистрибнув з літака і почав знімати, як той падає. Спершу блогер запевняв, що з ладу вийшов двигун.

Після приземлення Джейкоб підійшов до місця аварії та зняв на відео уламки. За два дні він повідомив про авіакатастрофу Національну раду з безпеки на транспорті (NTSB), але сказав слідчим, що не знає, де були уламки літака.

Однак 10 грудня 2021 року блогер разом із другом вилетів на місце аварії та відбуксирував розбитий літак до ангара в окрузі Санта-Барбара. Протягом кількох днів він знищив частини літака, зокрема викинувши їх у смітники біля аеропорту. Прокурори стверджують, що Джейкоб зізнався, що зробив це з метою ввести в оману слідчих.

Відео під назвою «Я розбив свій літак» отримало понад 4 мільйони переглядів.

Фото: скриншот відео Trevor Jacob / ютуб

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду