Популярний американський ютуб-блогер MrBeast оприлюдив у відео мапу, на якій Україна без Криму

Популярний американський ютуб-блогер MrBeast оприлюдив у відео мапу, на якій Україна без Криму

14:35,
21 Серпня 2023
8371

Популярний американський ютуб-блогер MrBeast оприлюдив у відео мапу, на якій Україна без Криму

14:35,
21 Серпня 2023
8371
Популярний американський ютуб-блогер MrBeast оприлюдив у відео мапу, на якій Україна без Криму
Популярний американський ютуб-блогер MrBeast оприлюдив у відео мапу, на якій Україна без Криму
Українці просять блогера видалити мапу та засвідчити, що він не підтримує тероризм та війну.

Популярний американський ютуб-блогер MrBeast, який має 177 мільйонів підписників, опублікував відео «Кожна країна на землі бореться за 250 000 доларів США». У ньому подана мапа, на якій Україна зображена без Криму.

Блогер MrBeast творче псевдо Джеймса Стівена Дональдсона, відомого також як Джиммі Дональдсон. Блогер має кілька каналів і утримує статус лідера в YouTube. Велику популярність йому принесли відео з яскравими змаганнями та роздачею призів.

У новому відео, опублікованому 19 серпня, за сюжетом, представники усіх країн світу беруть участь у змаганнях, які за словами MrBeast, є екстремальною альтернативою Олімпійських ігор, щоб отримати приз  медаль вартістю 250 тисяч доларів.

У цьому відео показана мапа країн світу, на якій Україна представлена без Криму.

Розважальне відео уже зібрало понад 70,5 мільйонів переглядів та отримало понад 3,8 мільйона схвальних відгуків підписників.

Український блогер, автор телеграм-каналу «Лачен пише» Ігор Лаченков у соцмережі «X» звернувся до американського блогера MrBeast та попросив видалити некоректну мапу з відео або вдатися до будь-яких публічних дій, які б засвідчили, що він не підтримує тероризм та війну.

«Привіт @MrBeast, переглянув ваше відео "Кожна країна на землі бореться за 250 000 доларів США". На мапі є фрагмент, який показує, що Крим є частиною Росії. На випадок, якщо ви або ваша знімальна група не знали — Крим є частиною України, яка була незаконно та силою окупована росіянами та їхніми військовими у 2014 році.

Крім того, ви запросили росіянина на своє шоу представляти Росію, тоді як світові спортивні чиновники принаймні змушують їх брати участь під нейтральним прапором.

Країна, яка обстрілює українські міста та вбиває українців, не повинна бути представлена та запрошена в жодне шоу чи спорт, поки вони вбивають людей в іншій країні. Якщо цього мало — буквально сьогодні росіяни вдарили балістичною ракетою по центру українського міста Чернігів, убивши сімох людей, у тому числі дитину, і поранивши ще 129.

Українці перебувають у повномасштабній війні з Росією та борються з агресором за свої права, свободу та життя.

Українці пам’ятають вашу допомогу пожертвами та гуманітарною допомогою. Будь ласка, подумайте про те, щоб видалити цю карту зі свого відео або зробити будь-що з цим, щоб показати, що ви не підтримуєте тероризм і війну», написав Ігор Лаченков.

Низка українських користувачів соцмережі X у коментарях до допису підтримали звернення Ігоря Лаченкова та закликали американця відредагувати відео або звернулися з таких проханням особисто.

Існує ймовірність, що таке зображення у відео блогера опинилося помилково, адже торік він разом з командою висловлював свою прихильність Україні та переказав українським біженцям гуманітарну допомогу на суму 3 мільйони доларів.

Зазначимо, у січні 2022 року журнал Forbes назвав Джиммі Дональдсона найбільш високооплачуваним автором на YouTube — у 2021 році він заробив приблизно 54 млн доларів. Станом на 2023 рік створення кожного його нового відео коштувало близько 1 млн доларів.

28 липня 2022 року кількість підписників основного каналу MrBeast перевищила 100 мільйонів. Це зробило його п’ятим каналом, який досягнув такої позначки, а Джиммі Дональдсона — другим окремим користувачем YouTube, який має понад 100 мільйонів підписників. 17 листопада 2022 року Дональдсона віднесли до Книги рекордів Гіннесса як «Окремого чоловіка з найбільшою кількістю підписників на YouTube» (Most Subscribers for an Individual Male on YouTube).

Фото: MrBeast / ютуб

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду