Громадян закликали долучитися до флешмобу в «День читання вголос»

Громадян закликали долучитися до флешмобу в «День читання вголос»

17:15,
7 Лютого 2024
1490

Громадян закликали долучитися до флешмобу в «День читання вголос»

17:15,
7 Лютого 2024
1490
Громадян закликали долучитися до флешмобу в «День читання вголос»
Громадян закликали долучитися до флешмобу в «День читання вголос»
У День читання вголос доречними є прослуховування аудіозаписів та декламація.

7 лютого в Україні і світі святкують Всесвітній день читання вголос. У Міністерстві освіти і науки України, сайт якого був виведений з ладу вранці ворожою кібератакою, закликали відзначити свято читання вголос декламацією та слуханням улюблених художніх творів, аудіоверсій вистав та живих виступів. Про це пресслужба МОН України повідомила в дописі на фейсбуці.

«Особливість мови — у тому, як по-різному можна почути одне й те саме слово та як навіть одне слово може вплинути на кожного з нас.

Сьогодні пропонуємо словам не мовчати, адже відзначаємо День читання вголос. Згадайте свої улюблені твори та продекламуйте їх у колі рідних і близьких», — ідеться в дописі.

Також порекомендували відвідати радіотеатр: послухати аудіоверсії найкращих вистав українських театрів.

Додамо, що на стримінговому сервісі Dramox можна переглянути понад 100 вистав від 50 українських театрів. Національна опера України, Львівський театр ім. Леся Курбаса, Харківський театр «Публіцист», Дніпровський театр драми та комедії, Івано-Франківський театр ляльок ім. М. Підгірянки, Одеський український театр ім. В. Василька — географія театрів охоплює майже всю країну.

Зорієнтуватися в тому, як розвивається українське поле подкастерів, допоможуть підсумки першого дослідження, проведеного у 2023 році Megogo Audio, про стан ринку подкастів в Україні з профілями подкастерів.

До слова, на стримінговій платформі діє проєкт «Укрліт», що дає доступ до прослуховування аудіоверсій українських літературних творів для 5–11 класів, які озвучують українські зірки.

Також в Україні активно розвивається читацька соціальна мережа LitCom, що провадить конкурс подкастів серед вступників «Круте ЗНО». Завдяки конкурсу надбанням аудиторії у формі аудіоподкастів стає осмислення творчого шляху маловідомих українських письменників.

Фото: Міністерство освіти і науки України / фейсбук 

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду