У Львові театральні митці створили аудіосеріал про Леся Курбаса

У Львові театральні митці створили аудіосеріал про Леся Курбаса

12:25,
12 Грудня 2023
943

У Львові театральні митці створили аудіосеріал про Леся Курбаса

12:25,
12 Грудня 2023
943
У Львові театральні митці створили аудіосеріал про Леся Курбаса
У Львові театральні митці створили аудіосеріал про Леся Курбаса
Епізоди аудіосеріалу «Горизонти Курбаса» викладаються на подкастингових платформах для вільного прослуховування.

Команда Львівського академічного театру імені Леся Курбаса створює аудіосеріал «Горизонти Курбаса» про життя і творчість режисера. З 1 грудня епізоди аудіосеріалу виходять в ефірі «Радіо Сковорода» та викладаються на подкастингових платформах для вільного прослуховування.

Як повідомили в театрі, «Горизонти Курбаса» / «Horizons of Kurbas» — аудіальний мистецький проєкт, який має на меті розширити горизонти пізнання феномену постаті видатного режисера-новатора Леся Курбаса, його важливе значення для українського театру в контексті минулого та сучасного.

У серіалі представлено багато цінних архівних матеріалів: режисерський щоденник, вибрані статті й лекції Леся Курбаса з режисури та акторської майстерності. Також відбуваються розмови з професіоналами з театральної сфери, які розкривають основні контексти та акценти часу, в якому жив і творив геніальний український режисер, знищений радянською владою.

Зокрема, у першому епізоді серіалу «Маніфест авангарду» представлені роздуми юного Леся Курбаса про «Молодий театр», заснований у 1917 році. Слова митця звучать голосом актора театру Андрія Водичева.

11 грудня вийшов новий епізод аудіосеріалу. Це бесіда ведучого проєкту, актора, засновника студії Фізичного театру, Миколи Набоки з театрознавицею Анною Коженьовською-Бігун про режисерську діяльність Леся Курбаса.

Послухати епізоди документального аудіосеріалу «Горизонти Курбаса» можна на платформах SoundCloud, Spotify, Apple та Google Podcast.

Нагадаємо, Львівський театр Лесі Українки виклав для вільного прослуховування п'ять вистав у форматі подкастів.

Фото: Львівський театр імені Леся Курбаса / фейсбук

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду