Великі американські рекламодавці переорієнтувалися з соцмережі Х на інстаграм

Великі американські рекламодавці переорієнтувалися з соцмережі Х на інстаграм

10:28,
14 Грудня 2023
1952

Великі американські рекламодавці переорієнтувалися з соцмережі Х на інстаграм

10:28,
14 Грудня 2023
1952
Великі американські рекламодавці переорієнтувалися з соцмережі Х на інстаграм
Великі американські рекламодавці переорієнтувалися з соцмережі Х на інстаграм
Оглядачі спостерігають переорієнтацію частини користувачів з «текстових» соцмереж на платформи для фото та відео.

Великі американські компанії, серед яких Walt Disney та Comcast, збільшили рекламні витрати в інстаграмі після того, як минулого місяця призупинили рекламні кампанії в соцмережі X через підтримку Ілоном Маском антисемітського допису. Про це повідомило Reuters.

Walt Disney збільшив витрати на застосунок, що належить Meta, у США на 40%, а Comcast приблизно на 6% упродовж двох тижнів після 20 листопада, показали дані лічильників. Тим часом Paramount утричі збільшив свої витрати на Snapchat. Про це свідчать дані Sensor Tower.

Отримані дані підкреслюють виклик, з яким стикається компанія Ілона Маска.

«Бренди розумні, і будь-які проблеми безпеки бренду будуть задоволені перерозподілом бюджетів, виділених раніше на проблемні платформи», — прокоментував доцент кафедри маркетингу в Оксфордському університеті Феліпе Томаз.

Дані Sensor Tower показали, що 51 зі 100 найкращих американських рекламодавців на X із жовтня минулого року, коли Маск купив платформу, станом на листопад 2023 року припинив на ній витрати на рекламу.

Платформа також спостерігала зменшення на 16% щомісячних активних користувачів з моменту викупу, хоча залучення користувачів залишається стабільним, заявила фірма ринкової розвідки.

У звіті компанії Analytics Data.AI, оприлюдненому цього місяця, зазначено: «Хоча такі платформи, як X, можуть підтримувати основну нішу користувачів, загальні тенденції показують, що споживачі замінюють текстові програми соціальних мереж на платформи для фотографій та відео».

«Разом із низкою невдач і поганим іміджем X відбувається загальна зміна того, де поглинається новинний контент», зазначено у звіті.

Нагадаємо, відтік рекламодавців з платформи Х відбувся після того, як її власник Ілон Маск підтримав антисемітське висловлювання одного з користувачів.

Бізнесмен назвав «фактичною правдою» допис про те, що єврейські спільноти нібито «поширюють ненависть до білих людей». Після заяви некомерційної організації Media Matters for America про те, що реклама великих компаній в X розміщувалася поруч з повідомленнями пронацистського характеру, почався їх відтік. Першими відмовилися від реклами в соцмережі X компанії Apple, IBM, Warner Bros., Walt Disney, Paramount і Sony Pictures.

Напередодні агентство Bloomberg із посиланням на ознайомлені джерела повідомило, що соцмережа X у 2023 році не досягне цілей по доходах від реклами: компанія заробить приблизно 2,5 млрд доларів, що значно менше у порівнянні з попередніми роками.

Фото: Getty Images

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду