Хакери зламали найпопулярніший у світі менеджер паролів

Хакери зламали найпопулярніший у світі менеджер паролів

14:09,
26 Серпня 2022
2577

Хакери зламали найпопулярніший у світі менеджер паролів

14:09,
26 Серпня 2022
2577
Хакери зламали найпопулярніший у світі менеджер паролів
Хакери зламали найпопулярніший у світі менеджер паролів
Компанія вважає, що користувачам не потрібно вживати заходів для захисту своїх облікових записів, адже паролі вкрадено не було.

LastPass, менеджер паролів, яким користуються понад 33 мільйони людей у всьому світі, повідомив, що нещодавно хакери викрали вихідний код і конфіденційну інформацію після злому в його системи. Про це повідомляє Bloomberg.

Розслідування встановило, що «неавторизована сторона» зламала програмне забезпечення, яке співробітники використовують для створення та підтримки продукту LastPass. За словами компанії, зловмисники змогли отримати доступ через єдиний зламаний обліковий запис розробника.

У соціальних мережах висловлювалися припущення, що хакери можуть отримати доступ до ключів до сховищ паролів після викрадення вихідного коду та конфіденційної інформації. Але експерти вважають, що загрози немає.

«Малоймовірно, що вкрадений вихідний код дасть злочинцям доступ до паролів клієнтів», — сказав Аллан Ліска, аналітик групи реагування на інциденти комп’ютерної безпеки компанії з кібербезпеки Recorded Future.

Атака вразила компанію, яка генерує та зберігає важкозламні, автоматично згенеровані паролі для кількох облікових записів, як-от Netflix або Gmail, від імені своїх користувачів — без необхідності вводити облікові дані вручну. 

Раніше «MediaSapiens» розповідав про те, для чого потрібен менеджер паролів і який обратиМенеджер паролів — це окрема програма або частина більшого середовища (наприклад, браузера). Менеджер відповідає за керування важливими даними, як-от логіни та паролі облікових записів або PIN-коди.

Фото: lastpass.com

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду