Кіберполіція дала рекомендації, як подбати про безпеку у Telegram

Кіберполіція дала рекомендації, як подбати про безпеку у Telegram

10:34,
21 Березня 2022
4604

Кіберполіція дала рекомендації, як подбати про безпеку у Telegram

10:34,
21 Березня 2022
4604
Кіберполіція дала рекомендації, як подбати про безпеку у Telegram
Кіберполіція дала рекомендації, як подбати про безпеку у Telegram
Автори:
Месенджер із початку широкомасштабного вторгнення Росії в Україну став однією з найбільших платформ для поширення новин і спілкування.

Кіберполіція дала рекомендації, як подбати про безпеку під час використання месенджера Telegram.

Налаштуйте конфіденційність облікового запису в розділі «Приватність і безпека» або «Конфіденційність» та змінюйте налаштування, як вказано нижче: 

  • Номер телефону → Хто може бачити номер телефону – Ніхто;
  • Номер телефону → Хто може знайти за номером – Мої контакти;
  • Остання активність → Хто може бачити час моєї останньої активності – Ніхто;
  • Фотографії профілю → Хто може бачити фото та відео мого профілю – Мої контакти;
  • Дзвінки → Хто може мені телефонувати – Мої контакти (або Ніхто, якщо хочете);
  • Дзвінки → Peer-to-peer – Мої контакти (або Ніхто, якщо ви волієте не повідомляти свою IP-адресу абонентам, що викликають);
  • Пересилання повідомлень → Хто може додавати посилання на мій обліковий запис під час надсилання моїх повідомлень – Мої контакти.

Налаштуйте захист облікового запису:

  • Встановіть пароль для розблокування входу в Telegram;
  • Увімкніть Автоблокування телеграму на одну хвилину чи 5 хвилин;
  • Увімкніть двофакторну автентифікацію для свого облікового запису;
  • Для безпеки ІР-адреси використовуйте сервіси VPN.

15 березня СБУ повідомила про запуск нового сервісу «Bachu.info», за допомогою якого можна повідомляти про пересування російських військ та техніки навіть за відсутності інтернету.

Також СБУ закликала громадян інформувати про позиції ворожої техніки і ДРГ в офіційний чат-бот.

Раніше кіберполіція запустила чат-бот у телеграмі «Народний месник» (@ukraine_avanger_bot), за допомогою якого можна повідомляти про мітки, які окупанти лишають на дорогах. 

Інститут когнітивного моделювання разом із Кафедрою медичної психології, психосоматичної медицини та психотерапії та фахівцями проєкту «Друг» запустили телеграм-бот першої психологічної допомоги — «Друг. Перша допомога» (@friend_first_aid_bot).

24 лютого Росія розпочала масштабний наступ проти України, ЗСУ й тероборона відбивають атаки російської армії. Росіяни обстрілюють ракетами та РСЗВ об'єкти цивільної інфраструктури українських міст, убивають та грабують цивільне населення. Гаазький трибунал уже розпочав збір доказів воєнних злочинів Росії в Україні.

Головні новини про російське вторгнення – за тегом.

«Детектор медіа» в режимі реального часу збирає та документує хроніки кремлівської дезінформації навколо військового наступу на Україну.

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
krlaboratories
11:00 / 08.07.2023
Основний недолік Telegram полягає в алгоритмі і моделі його шифрування - він закритий. Окрім того, наскрізне E2E-шифрування у його класичній реалізації працює лише у секретних чатах. Натомість у хмарних чатах, каналах, групах дані шифруються по моделі - клієнт/сервер + сервер/клієнт. Тобто, сервер має доступ до ключа шифрування. А отже, той хто має доступ до сервера - має доступ до всього. Наша IT-лабораторія провела дослідження архітектури додатка Telegram. З результатами можна ознайомитись: kr-labs.com.ua/blog/bezpeka-i-anonimnist-v-telegram/
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду