Facebook дозволить користувачам мати до п’яти профілів під різними іменами

Facebook дозволить користувачам мати до п’яти профілів під різними іменами

10:37,
15 Липня 2022
3881

Facebook дозволить користувачам мати до п’яти профілів під різними іменами

10:37,
15 Липня 2022
3881
Facebook дозволить користувачам мати до п’яти профілів під різними іменами
Facebook дозволить користувачам мати до п’яти профілів під різними іменами
Компанія запевняє, що нововведення не суперечить її правилам щодо ідентифікації особи користувача, адже усі профілі будуть прив’язані до одного облікового запису.

Facebook тестує можливість для користувачів мати до п’яти окремих профілів, прив’язаних до одного облікового запису. Про це повідомляє TechCrunch. За задумом компанії, нова функція дозволить користувачам призначати різні профілі для певних груп, з якими вони хочуть спілкуватися. Наприклад, одну спеціальну стрічку Facebook — лише для друзів, іншу — лише для колег, а ще одну — для кулінарної спільноти. Користувачі зможуть перемикатися між різними профілями кількома кліками.

«Щоб допомогти людям адаптувати свій досвід на основі інтересів і стосунків, ми тестуємо можливість мати більше одного профілю, прив’язаного до одного облікового запису», — сказав представник Facebook Леонард Лам.

До додаткових профілів не потрібно вносити справжнє ім’я людини: дозволяється вибрати будь-яке ім’я профілю та ім’я користувача, якщо воно є унікальним і не містить цифр або спеціальних символів. Але компанія акцентує, що в основних профілях повинно використовуватися справжнє ім’я, оскільки додаткові профілі теж мають відповідати політиці соцмережі. Нагадаємо, ця політика забороняє користувачам спотворювати свою особу чи видавати себе за іншого.

Нововведення має й інші обмежувальні правила. Якщо користувач отримує повідомлення про порушення в додатковому профілі, це вплине на весь обліковий запис. У Facebook кажуть, що це правило допоможе запобігти зловживанню платформою в кількох профілях. Якщо хтось неодноразово порушує політику компанії, використовуючи один зі своїх додаткових профілів, системи Facebook розпізнають, який саме профіль є порушником, і вживатимуть відповідних заходів. Наприклад, видалять додатковий профіль або всі профілі, включаючи основний обліковий запис. Також у Facebook повідомляють, що деякі опції платформи будуть доступні лише для основних профілів (наприклад, створення та керування сторінкою або використання Facebook Dating).

Дотепер компанія забороняла звичайним користувачам мати кілька облікових записів у Facebook. На думку експертів, Facebook в такий спосіб намагається утримати користувачів, що є непростим завданням з огляду на високу конкуренцію між різними соцмережами. У лютому 2022-го Facebook вперше в історії свого існування повідомив про зниження щоденної кількості користувачів у четвертому кварталі 2021 року. Втім, пізніше компанія повідомила про зростання цього показника протягом перших трьох місяців 2022 року.

До речі, враховуючи, що додаткові профілі користувачів матимуть один обліковий запис, Facebook каже, що функція кількох профілів не змінить спосіб звітування про показники користувачів, такі як щомісячна та щоденна кількість активних користувачів.

Функцію додаткових профілів зараз тестують в декількох країнах, але компанія не уточнює, де саме. Термін впровадження функції для всіх користувачів також невідомий.

Раніше «MediaSapiens» повідомляв, що Facebook змінить алгоритм, щоб бути схожим на TikTok. Соцмережа стрімко втрачає лідерські позиції на ринку, тому зважилася на радикальні зміни.

Фото: Tobias Dziuba/ Рexels

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду