У Facebook знайшли десятки расистських груп і сторінок

У Facebook знайшли десятки расистських груп і сторінок

15:53,
11 Серпня 2022
2096

У Facebook знайшли десятки расистських груп і сторінок

15:53,
11 Серпня 2022
2096
У Facebook знайшли десятки расистських груп і сторінок
У Facebook знайшли десятки расистських груп і сторінок
Більш того, гігант соціальних медіа все ще розміщує рекламу під час пошуку на заборонених сторінках.

Facebook вже давно забороняє контент, який згадує білий націоналізм. Але на сайті все ще є безліч груп ненависті. Про це повідомляє The Washington Post.

У новому звіті Tech Transparency Project, некомерційної організації, яка займається технологіями, виявлено 119 сторінок у Facebook і 20 груп у Facebook, пов’язаних з організаціями, що просувають перевагу білої раси. Згідно з дослідженням, із 226 груп, позначених у списку небезпечних організацій і осіб Facebook як організації, що виступають за перевагу білої раси, більше третини присутні на платформі. У звіті також зазначається, що Facebook продовжує розміщувати рекламу в пошуках контенту, присвяченого перевазі білої раси, наприклад по фразам «Ку-клукс-клан» або «Американські скінхеди».

Отримані дані демонструють легкість, з якою групи фанатиків можуть уникнути систем виявлення Facebook, всупереч багаторічну заборону компанії на пости, які атакують людей на основі їх раси, релігії, сексуальної орієнтації та інших характеристик.

«Люди, які створюють цей вміст, стали дуже підкованими в техніці, тож вони знають про наявні лазівки та використовують це, щоб продовжувати публікувати вміст», — сказала Ліббі Хемфілл, доцент Мічиганського університету.

Протягом багатьох років Facebook стикався з критикою з боку активістів громадянських прав, політиків і науковців, що він не робить достатньо для боротьби з расизмом і дискримінаційним контентом на своїй платформі.

Після чергової критики Facebook заявив, що проводить комплексну перевірку своїх систем, щоб переконатися, що реклама більше не відбивається в результатах пошуку, пов’язаних із забороненими організаціями.

Нагадаємо, що згідно зі звітом дослідницької групи Advance Democracy, Росія знайшла лазівки, щоб обійти заборони соцмереж та просунути свої головні наративи, включно з демонізацією українців як нацистів. 

Фото: Thought Catalog/ Рexels

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду