Команда Дональда Трампа запустила власну платформу соцмереж

Команда Дональда Трампа запустила власну платформу соцмереж

09:31,
2 Липня 2021
2277

Команда Дональда Трампа запустила власну платформу соцмереж

09:31,
2 Липня 2021
2277
Команда Дональда Трампа запустила власну платформу соцмереж
Команда Дональда Трампа запустила власну платформу соцмереж
Автори:
Платформу Gettr очолив колишній прессекретар Трампа Джейсон Міллер.

Команда колишнього президента США Дональда Трампа запустила нову платформу соціальних мереж під назвою Gettr, оголосивши її альтернативою існуючим IT-гігантам, пише Politico.

Сайт декларує свою місію як «боротьбу з культурою скасування, пропаганду здорового глузду, захист свободи слова, виклик монополіям у соціальних мережах та створення справжнього ринку ідей». Наразі додаток знаходиться у бета-форматі та буде офіційно запущений 4 липня о 10:00.

Назва Gettr походить від виразу Getting Together. Інтерфейс соцмережі схожий на Twitter. Додаток дозволяє робити публікації до 777 символів, робити прямі відеотрансляції та завантажувати відео тривалістю до трьох хвилин.

Gettr ставить перед собою завдання переманити користувачів Twitter. Для цього, як стверджується, буде можливість імпортувати в нову соцмережу усі свої твіти та всіх підписників. Але інформація не буде синхронізуватися постійно – лише в момент переходу. Як зазначає Politico, схоже, що функція працює, оскільки кілька політиків Республіканської партії отримали в Gettr стільки ж підписників, як і в Twitter, за лічені години після приєднання.

Платформою керує колишній речник Трампа Джейсон Міллер. Яка роль безпосередньо Дональда Трампа у Gettr – незрозуміло, як і те, чи буде він створювати тут обліковий запис.

«У нього є зарезервований обліковий запис, який чекає на нього, але це рішення повинен прийняти він», – сказала журналістам особа, пов’язана з додатком.

Нагадаємо, 8 січня 2021 року Twitter назавжди заблокувала акаунт @RealDonaldTrump. Ця соціальна мережа була улюбленою у Трампа. В акаунті він не тільки робив офіційні заяви, а й часто висловлював «власні думки». До цього доступ до акаунту експрезидента США закрили Facebook, Instagram, Snapchat і Twitch через заклики, які призвели до штурму Капітолію.

Тоді Трамп запустив окремий сайт для спілкування з прихильниками та почав вести та блог. Однак блог було видалено через місяць після запуску без пояснення причин.

Фото: deadline.com, play.google.com

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду