Meta відновить профілі Трампа у Facebook та Instagram

Meta відновить профілі Трампа у Facebook та Instagram

08:45,
26 Січня 2023
1475

Meta відновить профілі Трампа у Facebook та Instagram

08:45,
26 Січня 2023
1475
Meta відновить профілі Трампа у Facebook та Instagram
Meta відновить профілі Трампа у Facebook та Instagram
Компанія вважає, що ризик для громадськості від дописів Трампа суттєво зменшився, але застерігає його від повторних порушень.

Компанія Meta заявила, що найближчими тижнями після двох років блокування відновить облікові записи колишнього президента США Дональда Трампа у соцмережах Facebook та Instagram, якими володіє.

Про це заявив президент Meta з глобальних питань Нік Клеґґ.

Він пояснив рішення компанії тим, що «ризик для громадської безпеки достатньо зменшився», однак застеріг, що Meta застосує нові запобіжники, щоб не допустити повторних порушень.

«Як і будь-який інший користувач Facebook або Instagram, Трамп підпадає під дію стандартів нашої спільноти. У випадку, якщо Трамп продовжить публікувати контент, який порушує правила, він буде видалений, а його аккаунт буде відсторонений на термін від одного місяця до двох років, в залежності від тяжкості порушення», – заявив один з керівників Meta.

Після відновлення своїх облікових записів Трамп знову отримає доступ до комунікаційних платформ і потенційного збору коштів.

Рішення ухвалене після аналогічного кроку з боку Twitter. Наразі не зрозуміло, чи скористається Трамп можливістю повернутися до платформ Meta. До Twitter американський експрезидент ще не повернувся.

У дописі на своїй власній платформі Truth Social Трамп заявив, що «таке (блокування акаунтів) більше ніколи не повинно статися з чинним президентом або будь-ким іншим, хто не заслуговує на таке».

19 січня стало відомо, що експрезидент США Дональд Трамп звернувся до компанії Meta з проханням відновити його профіль у фейсбуці. Видання NBC News припускало, що Трамп намагається повернутися у Facebook напередодні президентських виборів у 2024 році. У фейсбуці Трамп має понад 34 мільйони підписників, тож ця платформа була критично важливою для його виборів у 2016 році.  

Facebook, як й інші соцмережі, заблокував Трампа після штурму Капітолія 6 січня 2020 року. Спершу його заблокували на 24 години, але менше ніж за добу компанія оголосила бан безстроковим. У червні 2021 року за рекомендацією наглядової ради Meta заявила, що перегляне блокування через два роки та оцінить ризик для громадської безпеки від відновлення акаунту Трампа.

Як пише NBC News, у 2021 році Meta дала зрозуміти, що бан Трампа не триватиме вічно. «Коли блокування врешті-решт буде скасовано, обліковий запис пана Трампа підлягатиме новим посиленим штрафам, якщо він порушить нашу політику, аж до остаточного видалення його облікових записів», — заявив тоді президент із глобальних справ Meta Нік Клеґґ.

Відзначимо, нещодавно експрезидент США Дональд Трамп заявив, що не планує повертатися у Twitter, попри те, що його обліковий запис розблокували. Трамп пояснив своє рішення тим, що у Twitter нібито падають темпи залучення користувачів і занадто багато фейкових акаунтів.

Фото: Flickr

 

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду