TikTok заблокував відео «Детектора медіа» про Бучу

TikTok заблокував відео «Детектора медіа» про Бучу

16:28,
6 Квітня 2022
3332

TikTok заблокував відео «Детектора медіа» про Бучу

16:28,
6 Квітня 2022
3332
TikTok заблокував відео «Детектора медіа» про Бучу
TikTok заблокував відео «Детектора медіа» про Бучу
Автори:
Раніше китайська соцмережа без пояснень та можливості подати апеляцію видалила відео про загибель українського фотожурналіста Максима Левіна.

Китайська соцмережа TikTok заблокувала відео видання «Детектор медіа» з обкладинками світових ЗМІ про місто Буча, де після відходу російських окупантів знайшли щонайменше 400 вбитих та закатованих мешканців. Відео набрало майже 36 тисяч переглядів.

Соцмережа повідомила, що заблокувала відео через «сцени жорстокості і насильства». Відхилив TikTok й апеляцію на це рішення.  

Це не перший випадок блокування — раніше китайська соцмережа без пояснень та можливості подати апеляцію видалила відео про загибель українського фотожурналіста Максима Левіна. Ще два ролики стосувалися матеріалу «Детектора медіа» — «Дошка ганьби. Українські політики і медійні персони, які підтримали агресію Росії проти України».

Єдина апеляція, на яку відреагував TikTok, стосувалася відео, у якому порівняли Адольфа Гітлера та Володимира Путіна. Цей ролик спершу не дозволили опублікувати, однак після звернення до служби підтримки доступ до нього відновили.  

Зазначимо, що з січня 2022 року до початку повномасштабної війни Росії, 24 лютого, TikTok заблокував лише одне відео видання — про штраф Національної ради України з питань телебачення та радіомовлення «Нашому» через расистські висловлювання Євгена Мураєва в ефірі каналу.

Нагадаємо, видання Wired раніше написало, що китайська соцмережа TikTok стала сприятливим середовищем для поширення контенту про війну. За даними ЗМІ, у соцмережі станом на кінець лютого 2022 року домінувала українська позиція щодо російського вторгнення. Однак дизайн і алгоритми китайської соцмережі сприяє також поширенню фейків про російське вторгнення в Україну.

Фото: Solen Feyissa / Unsplash, скриншоти 

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Oe
09:18 / 07.04.2022
Хай детектор поскаржиться на порушення журналістських стандартів
презумпция оптимизма
21:33 / 06.04.2022
Какой Детектор мелочный! Это ему не асанну Аласании петь. Кстати, где он, почему Детектор перестал его поминать?
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду