Фотобанк Pixabay залишає Росію

Фотобанк Pixabay залишає Росію

11:05,
3 Червня 2022
5094

Фотобанк Pixabay залишає Росію

11:05,
3 Червня 2022
5094
Фотобанк Pixabay залишає Росію
Фотобанк Pixabay залишає Росію
Автори:
У Pixabay заявили, що йдуть з російського ринку через вторгнення Росії в Україну.

Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров повідомив, що фотобанк Pixabay йде з Росії.

«Один із найбільших безоплатних фотобанків Pixabay більше не працює у РФ. Тепер при переході на сайт російські користувачі бачать засудження загарбницьких дій Кремля в Україні. Усе правильно. Більше жодних фото для росіян, доки вони заплющують очі на фотографії зруйнованих українських міст та скалічених мирних жителів», — написав міністр.

У Pixabay заявили, що йдуть з російського ринку через вторгнення Росії в Україну.

Раніше з російського та білоруського ринків через війну, яку РФ розв'язала в Україні, почали виходити багато компаній. Наприклад, Avast повідомив, що скасував доступ до усіх своїх продуктів в цих країнах, а також призупинив всі маркетингові та збутові операції в Росії та Білорусі. Сервіс графічного дизайну Canva 1 червня повідомив, що блокує росіянам доступ до усіх своїх ресурсів та повністю виходить з РФ. Керівник із розвитку електронних послуг у Міністерстві цифрової трансформації України Мстислав Банік казав, що з Росії мають піти всі світової ІТ-компанії, щоб вона опинилася в ІТ-блокаді.

Зранку 24 лютого 2022 року президент Росії Володимир Путін повідомив про рішення щодо військової операції на Донбасі. Росія атакувала український кордон у п'яти областях і з Криму. Президент Володимир Зеленський у відеозверненні до українців у зв’язку з початком війни оголосив про введення воєнного стану в Україні. Верховна Рада підтримала введення воєнного стану в Україні. Українців закликають не публікувати фото та відео переміщення української техніки, а також облич військовослужбовців ЗСУ. 

Фото: Михайло Федоров, Pixabay 

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду