Роскомнагляд обурюється, що TikTok заблокував звук зі звернення Путіна

Роскомнагляд обурюється, що TikTok заблокував звук зі звернення Путіна

10:20,
10 Березня 2022
1564

Роскомнагляд обурюється, що TikTok заблокував звук зі звернення Путіна

10:20,
10 Березня 2022
1564
Роскомнагляд обурюється, що TikTok заблокував звук зі звернення Путіна
Роскомнагляд обурюється, що TikTok заблокував звук зі звернення Путіна
Автори:
Раніше TikTok призупинив роботу в Росії.

Федеральна служба з нагляду у сфері зв'язку, інформаційних технологій та масових комунікацій (Роскомнагляд) звинуватила TikTok у «порушенні ключових принципів вільного поширення інформації та безперешкодного доступу до неї» через те, що китайська соціальна мережа заблокувала для іноземних користувачів аудіозапис зі звернення президента Росії Володимира Путіна.

«Роскомнагляд вимагає від адміністрації соціальної мережі TikTok негайно зняти обмеження, накладені щодо відеозапису звернення президента Росії В. Путіна, а також пояснити причини їх введення, — сказав регулятор. — Такі дії керівництва соціальної мережі докорінно порушують ключові принципи вільного поширення інформації та безперешкодного доступу до неї».

Раніше китайська соцмережа TikTok тимчасово призупинила роботу в Росії через закон про позбавлення волі за «фейки про російську армію». TikTok планує перевірити, які наслідки матиме цей закон для безпеки користувачів, наголошуючи, що це є пріоритетом компанії. Wired писало, що китайська соцмережа TikTok, яка швидко зростає та, ймовірно, стане найпопулярнішою соцмережею 2022 року, стала сприятливим середовищем для поширення контенту про війну

Нагадаємо, Державна дума Росії ухвалила законопроєкт про кримінальну відповідальність за так звані «фейки про дії російських збройних сил». За повідомлення про діяльність російської армії, які російський суд визнає «наперед помилковими», загрожує штраф або до трьох років колонії. Якщо при цьому використовується службове становище, є «корисливі спонукання» або «штучно створюються докази», термін позбавлення волі — від п’яти до 10 років. Якщо ж на думку російського суду ці «фейки» спричинять тяжкі наслідки, покарання становитиме до 15 років.

Передбачено і покарання «за заклики до перешкоджання використанню російських військ для захисту інтересів Росії» або «за дискредитацію такого використання» – спочатку адміністративна відповідальність, а при повторенні – кримінальна, до трьох років колонії. Подібна відповідальність передбачена за заклики до санкцій проти Росії.

4 березня Роскомнагляд прийняв рішення про повне блокування соціальної мережі Facebook на території Росії. Також Росія заблокувала соціальну мережу Twitter та почала блокувати відеохостинг YouTube. Зайти в соцмережі можна за допомогою VPN або інших засобів, описаних у нашій публікації.

Фото: tva.ua

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду