Роскомнагляд веде список лайливих слів, якими Путіна ображають в інтернеті

Роскомнагляд веде список лайливих слів, якими Путіна ображають в інтернеті

17:19,
10 Лютого 2023
2962

Роскомнагляд веде список лайливих слів, якими Путіна ображають в інтернеті

17:19,
10 Лютого 2023
2962
Роскомнагляд веде список лайливих слів, якими Путіна ображають в інтернеті
Роскомнагляд веде список лайливих слів, якими Путіна ображають в інтернеті
У списку найбільше слів, зокрема нецензурних, пов’язаних зі статевими зносинами та педофілією.

Федеральна служба з нагляду у сфері зв'язку, інформаційних технологій і масових комунікацій Росії (Роскомнагляд) веде систематичний моніторинг соцмереж, шукаючи публікації та коментарі, образливі щодо президента РФ Володимира Путіна.

Як повідомляє російське видання «Медиазона», про це свідчать внутрішні документи відомства, які роздобула група білоруських хакерів «Кіберпартизани».

У службовому листуванні, з яким ознайомилося видання, є документ під назвою «Ключові слова-образи». Це чотиристорінковий список лайливих, вульгарних або просто двозначних слів, яким, на думку Роскомнагляду, не місце поряд з ім'ям або зображенням Путіна. 

Видання пише, що над складанням списків образ Путіна співробітники Роскомнагляду працюють понад рік. 

Найбільше у списку слів, із якими не можна згадувати Путіна, фраз, пов’язаних зі статевими зносинами — наприклад, «секс», «г*ндон», «пид*рюга», «черт», «изнасиловал», «спермер», «порно», «член», а також багато дотичних нецензурних висловів.

Також заборонено публікувати зображення Путіна спільно із зображеннями / висловлюваннями, що вказують на належність до педофілії — наприклад, «педофил», «извращенец», «извращюга», «детотрах», «растлитель», «насильник», «любитель детишек», «детолюб».

Крім того, забороняється публікувати демотиватори з Путіним та написами образливого характеру — зокрема, «гондурас», «идиот», «тупорылый», «ублюдок», «падла», «тварь», «мразь», «выродок», «отродье», «гнида», «подонок», «погань», «бздун», «говно», «гнида», «задрот», «лох», «чмо», «мудак», «мусор».

Врешті, присутні у «чорному списку» і деякі слова прямо політичного змісту – зокрема «выборы», «срок», «митинги», «тиран», «коррупция», «санкции», «царь», «КГБ».

Як пише видання, Роскомнагляд ретельно відстежує не тільки образи на адресу президента РФ, а й будь-які повідомлення щодо його здоров'я. 

З повним списком заборонених слів щодо Путіна можна ознайомитися тут.

Як повідомляв «ДМ», російський пошуковий сервіс «Яндекс» блокував видачу зображень президента Росії Володимира Путіна за запитами «х*йло», «бункерний дід» тощо, нацистських символів за запитом «z». Крім того, у списку заборонених слів для використання у CAPTCHA є слова «львов» і «сдаться». 

У серпні 2022 року Роскомнагляд виділив 57,7 мільйона рублів на створення системи «Окулус», яка за допомогою нейромереж повинна буде аналізувати тексти, фотографії та відео на сайтах, у соцмережах та месенджерах щодо забороненої інформації.

Ілюстративне фото: скриншот з відео на ютуб-каналі KamilMagaev

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Артемій
19:24 / 10.02.2023
Плешивая моль Окурок Путлер Карлик Уїбан Бункерный дед Бункерный сиделец Ядерный пиздюк Старый маразматик Передаю эстафету
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду