TikTok забороняє відео про чеченський сепаратизм і Путіна — джерело The Guardian

TikTok забороняє відео про чеченський сепаратизм і Путіна — джерело The Guardian

16:21,
26 Вересня 2019
2849

TikTok забороняє відео про чеченський сепаратизм і Путіна — джерело The Guardian

16:21,
26 Вересня 2019
2849
TikTok забороняє відео про чеченський сепаратизм і Путіна — джерело The Guardian
TikTok забороняє відео про чеченський сепаратизм і Путіна — джерело The Guardian
Автори:
Британське видання з посиланням на власні джерела повідомило про цензуру у соцмережі.

Сервіс коротких відео TikTok, що належить китайській компанії ByteDance, обмежує доступ до роликів, які суперечать політиці влади Китаю. Про це йдеться в інструкціях для модераторів TikTok, доступ до яких отримала британська газета The Guardian. Видання звертає увагу на те, що раніше ці документи не публікувалися.

Видання Meduza коротко передає суть питання.

Заборонений у TikTok контент, за даними британської газети, ділиться на дві категорії. Відео з першої категорії видаляються з соцмережі і загрожують блокуванням користувачеві, який їх додав. Відео з другої категорії залишаються у соцмережі, але алгоритми сервісу обмежують їх поширення. При цьому користувач не знає, чому його ролик не набирає перегляди: тому що порушує якісь правила або тому що не дуже цікавий.

До першої категорії відносяться, наприклад, ролики на підтримку руху «Фалуньгун», секти «Аум Сінрікьо» і інтернет-гри «Момо». До другої — критика китайського політичного ладу, розповіді про протести на площі Тяньаньмень і геноцид в Камбоджі. Також соцмережа обмежує доступ до відео про міжрасові, релігійні конфлікти і сучасний сепаратизм — в тому числі в Чечні, Північній Ірландії, Тибеті і на Тайвані.

Крім того, сервіс має стоп-лист з 20 іноземних лідерів і «персон державної ваги». Серед них —колишні лідери Північної Кореї Кім Ір Сен, Кім Чен Ір і її нинішній глава Кім Чен Ин, ідеолог руху за незалежність Індії Махатма Ганді, індійський прем'єр-міністр Нарендра Моді, глава уряду Японії Сіндзо Абе, президент США Дональд Трамп і президент Росії Володимир Путін. У списку немає голови КНР Сі Цзіньпіна, зазначає The Guardian.

ByteDance заявила, що документи, з якими ознайомилася The Guardian, припинили діяти в травні 2019 року. Компанія стверджує, що у нових інструкціях для модераторів не згадуються певні країни або суспільні проблеми.

«Сьогодні ми використовуємо локалізований підхід, включаючи локальних модераторів і локальну політику модерації», — відреагували ByteDance.

Компанія також зазначила, що розуміє «необхідність більшої прозорості» під час передачі інформації про свою політику щодо контенту.

Нагадаємо, раніше російський репер видалив кліп на підтримку московського мера через 1,4 млн дизлайків.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
The Guardian
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду